16 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Elvestuen i elva for å åpne laksesesongen

Den nasjonale sesongåpningen foregår i Stjørdalselva

ELVESTUEN I ELVA: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen skal åpne årets laksesesong, og det gjør han fra Hembre Camping i Hegra. (Foto: Bjørn H. Stuedal/Klima- og miljødepartementet) ELVESTUEN I ELVA: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen skal åpne årets laksesesong, og det gjør han fra Hembre Camping i Hegra. (Foto: Bjørn H. Stuedal/Klima- og miljødepartementet)

Årets nasjonale åpning av laksesesongen foregår i Stjørdalselva. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen kommer både til Kimen og Hembre Camping lørdag 1. juni for å delta under åpningsarrangementet.

Når mai blir til juni gjøres årets første kast i Stjørdalselva, og lakseåpningen i vår lokale elv får spesielt mye fokus i år. Årsaken er at den nasjonale åpningen av laksesesongen 2019 foregår i Stjørdalselva.

Fiskepremier

Det starter med en fiskekonkurranse fra midnatt til klokka 12 den 1. juni. Her frister arrangørene med solide premier, der den aller mest verdifulle er fiske for to personer i seks dager i august på Hembre Gård sitt laksevald. Overnatting er også inkludert i premien.

Statsråd på fisketur

Lørdagen, selve åpningsdagen, blir begivenhetsrik i og ved Stjørdalselva. I tillegg vil en del av arrangementet foregå ved Kimen kulturhus. Der blir det blant annet premiere på filmen «Den fantastiske villaksen – Norges levende arvesølv».

– Selve åpningsarrangementet starter klokka 12.30 ved Hembre Camping. Etter å ha vært i Kimen kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen hit. I tillegg kommer ordførerne Kari Anita Furunes i Meråker og Ivar Vigdenes i Stjørdal for å holde åpningstaler, sier Aksel Hembre ved Hembre Gård. Han satser også på at statsråden får en fisketur i elva i løpet av dagen.

Masse aktiviteter

Det blir musikalske innslag, det blir politisk debatt, og det blir også annen informasjon under arrangementet ved Hembre Camping.- I tillegg blir det mange forskjellige boder og aktiviteter ved campingen gjennom hele dagen. Her kan du for eksempel binde deg ei lakseflue, kaste på blink med fiskestang, lære mer om laksens liv i elva, lese livsinformasjon ut fra lakseskjell, noe utvalg av mat fra lokale produsenter samt grilling under hele dagen av Stjørdal jeger- og fiskerforening (SJFF) Ung. Så blir det selvsagt bålkaffe og masse aktiviteter for både barn, ungdom og hele familien, lover Aksel Hembre. Det er Norske Lakseelver og Norges jeger- og fiskerforbund som samarbeider om det nasjonale åpningsarrangementet.

 

Les forrige sak:
Brukte fysisk og psykisk vold mot kona

Dyttet henne i gulvet - tok fra henne lønnen - nektet henne frukt, grønnsaker og toalettsaker

Close