15 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

– Rett og slett bære dritartig

Nå er Emil dobbelt verdensmester

Emil Iversen leverte som bestilt på førsteetappen da Norge tok VM-gull på stafetten. (Arkivfoto) Emil Iversen leverte som bestilt på førsteetappen da Norge tok VM-gull på stafetten. (Arkivfoto)

Emil Iversen gjorde jobben sin til det perfekte på førsteetappen, og ble dobbelt verdensmester da Johannes Høsflot Klæbo avgjorde VM-stafetten i Seefeld.

På litt glatte «rubbski» hadde Iversen det tøft i motbakkene på sin etappe, men det holdt akkurat.

– Gliden min gjorde at det veide opp for det, men jeg hadde ikke klart mange flere runder, innrømmet Emil Iversen som bet seg fast i ryggen til russiske Andrej Larkov opp den tøffe motbakken på slutten.

– Jeg var sliten på slutten, men det var stort for meg å gi klappet til verdensmesteren, sa Emil Iversen til NRK om at han kunne sende Martin Johnsrud Sundby ut sammen med russiske Aleksandr Bessmertnykh. – Det er rett og slett bare dritartig, var den konsise oppsummeringen fra Iversen om VM-stafetten.

Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe gikk side om side med sine russiske konkurrenter på sine etapper og det lå an til et rivende spurtoppgjør mellom Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov på sisteetappen. Men slik gikk det ikke. Klæbo gled rett og slett fra russeren inn på stadion for nest siste gang og bare økte avstanden inn til mål.

Les forrige sak:
Israset på E14 skal ha gått like øst for dette punktet ved Meådal. (Foto: vegvesen.no)
Isras sperret deler av E14

Veien er ryddet nå

Close