13 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Både EM og VM på Lånkebanen

Mer enn 40 topptrimmede biler kommer i juni

Det blir både verdensmesterskap og europamesterskap på Lånkebanen i juni. Det blir både verdensmesterskap og europamesterskap på Lånkebanen i juni.

De fikk fornyet tillit allerede i fjor til nye løp med rallycross. Hell RX-teamet på Lånkebanen slipper nå nyheten om både VM og EM under årets rallycross på Lånkebanen. Det kan bli noen færre norske biler på banen, men arrangøren venter uansett et 40-talls topp trimmede løpsbiler.

Nå ønsker komiteen bak Hell RX på Lånkebanen kontakt med lokalt næringsliv og sponsorer som blir med å dra lasset i riktig retning før årets to store dager med rallycross. Annette Jensen fra komiteen vil også gjerne ha frivillige, lag og foreninger med på bilfesten i Lånke dagene 15. og 16. juni i år.

– Nå legger vi planene for en flott opplevelse med topp stemning under bilhelga på Lånkebanen. Året 2018 hadde vi VM uten EM-runder. Denne gang arrangeres både EM og VM på Lånkebanen med minst et 40-talls biler med masse hestekrefter under panseret, sier Annette Jensen.

Johan Kristoffersen er også denne gang med i komiteen, og håper på rekorddeltakelse blant både deltakere og publikum. Arenaen ligger klar og forlokkende i Lånke i daglig bruk som glattkjøringsbane.

– Jeg ønsker å påpeke alle ringvirkningene dette arrangementet gir for kommunen vår. Næringslivet lokalt og regionalt vil oppdage at Hell RX med VM og EM-rundene trekker arrangementskommunen til nye høyder. Skal vi lykkes 100 prosent er vi avhengige av lokale bidragsytere og frivillige, sier Johan Kristoffersen.

Så langt vet ikke komiteen hvilke norske sjåfører som stiller til start. Mange utenlandske kjørere ventes. Det arrangeres elleve EM-runder i tilsvarende antall land. En av disse legges altså til Lånkebanen. Det samme gjelder for VM i rallycross.

Coop Storlien artikkelnivå

– Hvordan er forholdene med infrastruktur på banen før VM og EM?

– Banen ble godkjent av øverste kvalitetskontroll i 2018, vi skal opp med noe mer skjerming i form av steiner, og VIP-tribunen flyttes ned til startflata i år. Det meste av infrastruktur er på plass. Punkter for kiosksalg og adkomst med parkering er evaluert og funnet i orden. Nå gleder vi oss stort til VM og EM i rallycross 2019. Lokale samarbeidspartnere må nå bare melde sin interesse til oss, sier Annette Jensen og Johan Kristoffersen som sammen med komiteen skal sørge for at Hell RX igjen leverer fart og spenning på Lånkebanen.

Les forrige sak:
Stjørdal kommune har henvendt seg til vegvesenet for å forvisse seg om at beredskapen langs E14 er god nok.
Opptatt av E14-beredskapen

Alpin-VM fører til betydelig økt trafikk

Close