6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

En æra er over: Familien Balstad har solgt babyen

– Litt vemodig er det, sier Rolf Balstad

Rolf Balstad (t.v.), Christian Balstad og Janet Balstad Skammelsrud solgte seg ut av Hellsenteret i april. Rolf Balstad (t.v.), Christian Balstad og Janet Balstad Skammelsrud solgte seg ut av Hellsenteret i april.

Balstad-familien solgte seg ut av Hellsenteret i april.

En æra er på mange måter over etter at familien Balstad solgte ut de ti siste prosentene nå i april.

Hell og Hellsenteret har vært en viktig eierdel for gründerfamilien helt siden de kjøpte tomt for møbelbutikken på Hell så langt tilbake som i 1978.

– Det har vært babyen vår. Det var den første eiendommen vi eide. Sånn sett er det litt spesielt, sier Rolf Balstad.

– Litt vemodig

72-åringen sitter inne i de flotte kontorlokalene på Sjøsiden, og mimrer over alle de årene familien, blant annet gjennom selskapet Onyx, har heleid og vært deleier av Hellsenteret, som var et av de første kjøpesentrene som ble bygd i Trøndelag. I 1984 ble senteret etablert, og både gjennom opp- og nedturer har det tiltrukket seg kunder fra hele Midt-Norge, selv om de aller fleste har kommet fra nærområdene.

– Litt vemodig er det, men samtidig er det et riktig tidspunkt å selge seg ut. Etter at min bror, Per Erik, døde for fem år siden, og min andre bror samtidig ville selge seg ut, satt vi igjen med kun ti prosents eierandel de siste årene, sier Balstad.

– Jobbet mer enn ti prosent

Utstillingsplassen på Hamar kom på banen som eier for rundt 15 år siden. I en ti års tid eide de og familien Balstad hver femti prosent av aksjene. Senere solgte Balstad seg ned til ti prosent. Nå er hedmarkingene heleier av Hellsenteret, etter oppkjøpet nå i april.

Rolfs barn, Janet Balstad Skammelsrud og Christian Balstad, har de siste årene vært aktive skikkelser ved senteret.

– Vi har jobbet mye mer for senteret enn de ti prosentene skulle tilsi, men det har ligget i ryggmargen hos oss fordi det har vært babyen vår. Samtidig ble beslutningen om å selge enklere ettersom vi fikk på plass en ny senterleder som har gjort det så bra, sier Christian Balstad, som jobbet som senterleder i ett års tid.

Nesten 40 millioner i egenkapital

De siste årene ble senteret oppgradert og omprofilert, og fikk et mye mer moderne uttrykk enn det hadde tidligere. I tillegg er økonomien bedre enn på lenge, og Hellsenteret har greid å bygge opp en egenkapital på nesten 40 millioner kroner, noe som bidrar til økt handlingsrom og trygghet.

– Vi har i lengre tid diskutert et utsalg, men å skulle selge seg ut i 2016 ville blitt vanskeligere. Når senteret går så bra som nå er det et riktig tidspunkt å selge seg ut. Vårt strategiske mål de årene har vært å konsentrere seg mer om utvikle det som skjer på Sjøsiden, sier Janet Balstad Skammelsrud.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Ungdommer hadde fest ved barneskole

20 ungdommer festet og drakk alkohol ved barneskole

Close