3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

En aktiv froskemannsklubb

||||| |||||

Når de 80 medlemmene i Stjørdal Froskemannsklubb har sine aktiviteter i vannet, kan undervannsgolf eller rugby være tingen. Hver torsdag kveld fra 19.00-til 20.00 disponerer de bassenget for å bedre svømmeferdighetene. Gunnar Ovidth i klubben forteller om en aktiv klubb med dykkere i alle aldre og med maritimt klubblokale i Håmmårsbukta.

–         Vi hadde nylig fire medlemmer på tur ute i skjærgården med tørrdrakter på i kulda. Det ble rapportert om helt klart vann og de fant kamskjell til middagen samt krabber, forteller Ovidth. Klubben har i flere år hatt sitt klubblokale i Håmmårsbukta på Skatval som nå er offentlig friområde, og de stortrives på denne adressen. Ytterst ved kaia som ble opparbeidet under okkupasjonsårene har dykkerne god mulighet for ombytte og utstyrslager. To båter disponeres også i klubbregi. Herfra legges turen gjerne til et skipsvrak ved Steinvikholmen for å dykke ned på vraket.

Har fem plasser ledig i bassenget  

Når Stjørdal Froskemannsklubb arrangerer juniordykk i svømmehallen på torsdager deltar mellom 15 og 20 ungdommer hver gang. Nå åpner klubben for fem øvrige plasser innen aktiviteten.

–         Vi har med ungdommer i alderen 10-18 år og har fem ekstra plasser ledige, så her gjelder det å melde sin interesse, sier Ovidth.  Ungdommene får være med på dykking utenfor basen i Håmmårsbukta og for mange er det gjerne fridykking som er favoritten. Med svømmeføtter og snorkel holder de pusten og sjekker ut dypet. Ovidth ser en fin utvikling av svømmeferdigheten hos dem som er med på svømmekveldene i hallen og ute i felt.

–         Du kan godt si det er litt klasseskille mellom oss veteraner og de yngste. De er helt rå til å holde pusten under vann, og undervannsgolf med køller og puck øker ferdighetene hos de yngste, liten til om det. I tillegg til bassengtrening kan apparat/sportsdykkere komme og teste ut det tekniske utstyret. Noe som gir økt trygghet før senere dykk i sjøen. Vi har også fast søndagsdykk i fjorden.

Dykker natt og dag i fjorden

–         Dere er nattaktive innimellom også i dykkermiljøet?

–         Ja, vi er med på Night dive som er en landsdekkende aktivitet.  Da går alle i vannet samtidig og det settes deltakerrekorder. Dette kan også være på vinteren så her snakker vi om å teste ut litt kuldegrader også.

–         Andre aktiviteter i det våte element Ovidth?

–         Klubben arrangerer tre-fire turer til kysten for dykking etter vrak eller foto, sanking og fisking i sommerhalvåret. Noen benytter tørr/våtdrakt hele året, men når temperaturen tillater det er det helt ok å dykke uten drakt også. Vi er 80 medlemmer i dag men vil gjerne ha med oss flere i en aktiv og inkluderende klubb, sier Gunnar Ovidth i Stjørdal Froskemannsklubb som arrangerer sitt årsmøte 31.januar og planlegger en ny maritim sesong.

Les forrige sak:
||
Ny giv for Sanitetskvinnene

Pyntet med rød løper, fakler og fargerike «ris». ble det stor […]

Close