0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

En annerledes skoledag

Thomas i svevet. Stor aktivitet.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Guttene fra grunnskolen på Aglo hadde sett fram til en skitur med overnatting i turistforeningshytte, i påskevær og nypreparerte løyper – men turen ble annerledes enn forventet!

Værmeldinga lovte oss sol og fint vær da vi besluttet at årets skitur på bortover-ski skulle legges til Kvitfjellhytta i Selbuskogen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Vi var i alt 2 lærere og 5 elever med varierende skiferdigheter som startet fra Vekta. Pågangsmotet var på topp og vi la i veg mot Kvitfjellhytta i kjempefint vær og topp preparert løype. Men  utfordringene begynte allerede etter ca. 500m. Den godt preparerte løypa bare forsvant, og det var ingen skilting eller merking som viste oss hvor vi skulle!

 

Rådslaging: Hvor er vi, hvor skal vi, skal vi snu?

 

Ingen av oss hadde gått denne turen før, men vi følte oss ganske sikre på retningen mot hytta, så vi la trøstig i veg! Vinden økte kraftig, og retningen til hytta var nok litt feil, for etter 3 timer (turen skulle ikke vare mer enn maks 1,5 timer) måtte vi innse at ingen hadde peiling på hvor vi egentlig var! Humøret i ekspedisjonen var sterkt dalende, vi var kalde og utkjørte og hadde hatt flere “fallulykker”. Kort sagt så vurderte vi sterkt å ta korteste veg tilbake til sivilisasjonen og bare bli ferdig med hele turen! Etter en kort rådslagning med sjokolade og litt mat ble det imidlertid bestemt at vi bare måtte finne hytta! Etter ca.10 min med innbitt gange kom vi til et skilt med kart som viste oss hvor vi var og hvor vi skulle! Etter kort tid kom vi fram til Kvitfjellhytta!

 

Det endelige målet: Kvitfjellhytta.

 

Der ble vi mottatt av to offiserer i forsvaret som var med i en militærøvelse og hadde slått leir i hytta! Offiserene viste seg å være kjekke gutter, og vi lærte mye om forsvaret som vi ikke visste fra før! Resten av dagen og kvelden gikk meget bra, med kortspill, masse mat, hopprenn, gitarspill, måneskinnstur og ikke minst hadde elevene en lang og tydeligvis morsom “kvalitetstid” i soveposene, før de endelig sovnet…..

 

Endelig framme ved parkeringsplassen. Stor takk til offiserene som hjalp oss ned  i stiv kuling: Fra venstre: Jan Amundsen, Richard Øyen, Remi, Lene, Thomas, Sivert, Andreas, Nikolai og Trond

 

Dagen etter var det blitt enda kaldere og vinden hadde slett ikke løyet. Ekspedisjonsdeltakerne så mørkt på å kjempe seg tilbake til Vekta i motvind, og mismotet bredde seg igjen… Imidlertid visste forsvaret råd og tilbød seg å snørekjøre oss med scooter ned til nærmeste parkeringsplass! – Ingen tvil om hvem som ble dagens helter! Etter en del knall og fall gikk snørekjøringa bra og vi kom ned til kjørbar vei hvor bilen fra Aglo kom og hentet oss. – En stor, stor takk til forsvaret!!

Alle var enige om at det hadde vært en spesiell tur utenom det vanlige. I bilen hjem begynte allerede planlegginga av neste tur!

For elevene var turen opplevelsesrik- både på godt og vondt! Vi lærte mye på turen. Det viktigste var nok å kjenne på at man hadde flyttet noen grenser angående mestring under vanskelige og uvante vær og føreforhold, samt takle mismot som en tur i vinterfjellet kan innebære!

 

Kilde: Aglo vgs

Les forrige sak:
Strammer inn strandsonen

Statlige planretningslinjer for differensiert forvaltning av strandsonen langs sjøen ble fastsatt […]

Close