9 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

En ekstra hyggelig dag på nærbutikken

– Jeg tror vi er mer enn en butikk

GJØR STAS PÅ KUNDENE: Butikksjef Bjørn Øien ved Coop Marked Tydal kommer til å gjøre litt ekstra stas på kundene under «Nærbutikkens dag» lørdag.

I mange lokalsamfunn er den lokale butikken selve limet. Lørdag er det «Nærbutikkens dag», og da skal disse feires.

– På lørdag ønsker vi å gjøre det litt ekstra hyggelig å besøke oss. Da blir det kaffe og kake til både gamle og nye kunder, og selvsagt noen ekstra gode tilbud, sier Bjørn Øien, butikksjef hos Coop Marked Tydal.

– Jeg tror vi er mer enn en butikk. Både hos oss og ellers er nærbutikken et viktig sosialt møtested. Det er hit man kommer for å slå av en prat, kanskje ta seg en kaffekopp, og handle inn dagens middag, sier Øien.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Ved å handle i nærbutikken er kundene med på å ivareta et levende lokalsamfunn. Det er mange hverdagshelter som jobber i de små distriktsbutikkene. Vil du ha en nærbutikk i morgen, må den brukes i dag, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, som blant annet driver 17 nærbutikker.

Det er viktig for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag, å opprettholde de minste butikkene i distriktene.

– Vi ønsker å belyse hvor viktig våre kunder og medlemmer er for å holde liv i disse butikkene som på mange steder fungerer som limet i lokalsamfunnet. Samtidig vil vi vise de tilreisende hvor viktig det er at de handler lokalt, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Han trekker frem viktigheten av Merkur-støtten for å opprettholde de minste butikkene, selv for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag. Merkur-programmet ligger under kommunal- og moderniseringsdepartementet, og skal sikre folk i distriktene tilgang til nærbutikk av god kvalitet. Gjennom programmet tilbys blant annet rådgivning og støtte for å øke lønnsomheten til de minste butikkene.

– Merkur-programmet gjør at vi kan investere og oppgradere butikkene som ellers har lav lønnsomhet, sier Vik-Mo.

 

Les forrige sak:
Løp runde etter runde for en god sak

SE MANGE BILDER OG VIDEO: Kvislabakken-elevene danset og sprang for en god sak

Close