-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Føreren ble anmeldt for syv forhold: – Slike vil vi ikke ha på veiene våre

Foto: Statens vegvesen

En utenlandsk sjåfører ble anmeldt for syv forhold under en kontroll i Malvik.

På dagtid torsdag gjennomførte Statens vegvesen kontroll av tunge kjøretøy i Malvik.

Tre kjøretøy ble kontrollert, og totalt det ble utstedt to kjøreforbud og syv anmeldelser. Det ble meldt om to tekniske mangler og to øvrige gebyrer.

Flere brudd på kjøre- og hviletid

En fører ble anmeldt for syv forhold for ulike brudd på kjøre- og hviletid. I en kontrollrapport fra Statens vegvesen forklarer kontrolleder Nina Pedersen at vedkommende i tillegg kom kjørende innpå kontrollplassen i et aktivt brudd.

– De syv anmeldelsene som blir skrevet i etterkant, er på forhold som blant annet daglig hviletid og daglig kjøretid. Det var uavbrutt kjøretid på over 6 timer, og i tillegg var det over flere perioder kjørt uten sjåførkort i skriveren, skriver Pedersen.

Sjåføren ble pålagt ukehvil på stedet, og fikk utstedt flere gebyrer. Et av gebyrene var på 3.000 kroner og kom av andre, mildere forhold på kjøre- og hviletid. Han fikk også bombrikkegebyr på 16.000 kroner da han ble stoppet uten bombrikke for tredje gang.

Tidligere anmeldt i sommer

I juni ble samme fører anmeldt for lignende forhold et annen sted i Norge.

– Slike vil vi ikke ha på veiene våre. De må være uthvilt for å se hele trafikkbildet, slik at det skal være trygt å ferdes på veien, skriver Pedersen.

Hun opplyser videre at føreren også var eier av foretaket.

Les forrige sak:
Karoline Stuberg (t.v.) er en av svært få i Stjørdal som er utdannet stomisykepleier, og bidrar derfor til at spesialforretningen innehar en sjelden kompetanse. Her sammen med kollega Berit Aune og Tonje Steig.
I denne butikken har de en helt spesiell kompetanse: – Det er veldig spennende

Close