3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Én ledig plass på dataparty

|| KeyLAN-styret har full kontroll. Fra venstre: Silje Marie Vist, Odin Craig Furunes, Tom inge Braseth, Glenn Olav Nordahl og Mari Juel Amundsen.||

– Det begynner å bli helt fullt ja, bekrefter Glenn Olav Nordahl, som er en av ungdommene som sitter i KeyLAN-styret.

I måneder har ungdommene planlagt årets store vinterferiehappening, og tirsdag klokka 12.00 begynner nettlinjene å gløde for fullt i storsalen i Kimen.

– Deltakerne kommer fra hele landet, og de er fra 12 år og oppover til midt i 20-årene, sier Nordahl.

Bredbånd er rigget, og det er ingen liten jobb når 128 ungdommer skal være online i 48 timer sammenhengende.

– Vi begynner å rigge i storsalen på mandag. Det er masse som skal gjøres, men det er bare artig, sier Glenn Olav Nordahl.

Lan er for mange synonymt med temmelig usunn kost, bustete hår og null søvn. Ettersom KeyLAN starter tirsdag klokka 12 og varer til torsdag klokka 12, blir det 48 tøffe timer for de som har ambisjoner om å holde det gående uten hvile.

– Det blir variabelt med søvn. Mange klarer førstenatta, men den andre natta blir de litt mer sigen. Da finner vi ofte ungdommer som sovner på de rareste stedene, sier en flirende Glenn Olav Nordahl.

Det blir gaming i 48 timer. De spiller mot hverandre, mot spillere i resten av verden, akkurat som fra jente- og gutterommet hjemme.

– Målet vårt er at de 128 skal få en fin opplevelse. Et lan som dette utvikler de sosiale miljøene, og dette blir som vanlig et fint lan, garanterer Nordahl.

Underveis i de 48 timene blir også en god del konkurranser. Totalt ligger det over 15.000 kroner i de ulike premiepottene i løpet av vinterferien, og de aller mest prestisjefylte konkurransene foregår i de mest populære spillene.

– Aller mest blir det vel Overwatch og Counter-Strike: Global Offensive eller CS:GO, som alle gamere kaller det, sier Nordahl. I tillegg blir det masse spilling på mindre spill, som blant annet Minecraft og FIFA 18

Fra venstre: Silje Marie Vist, Odin Craig Furunes, Tom inge Braseth, Glenn Olav Nordahl, Mari Juel Amundsen

Les forrige sak:
||
Direkte på TV fra Meråker og Selbu

Astrid Stav, Tora Berger og gjengen i Nea Radio vil sendes […]

Close