5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

En sjåfør anmeldt fem ganger og flere må punge ut

Dette er resultatene fra dagens kontroller

Under mandagens kontroll av tungbiler på Malvik ble det avdekket aktive brudd på kjøre- og hviletiden. Sjåføren av bilen ble anmeldt for totalt fem brudd. Foto: Statens Vegvesen

Mandag tok Statens vegvesen oppstilling ved Malvik for kontroll av tungbiler. Det endte med flere gebyr og anmeldelser.

I løpet av mandagens kontroll ved Malvik ble alle bilene som passerte, totalt 24 tungbiler, tatt ut i kontroll. Som et resultat av kontrollen fikk to sjåfører bilbeltegebyr og en fører overlastgebyr. I tillegg ble det utstedt fem øvrige gebyr. Fem av tungbilssjåførene ble anmeldt, og tre kjøretøy hadde skriftlige mangler.

Må ut med 8000

Det ble en dyr affære for flere av de kontrollerte kjøretøyene som passerte kontrollplassen i Malvik. En betongbil måtte ut med 5600 i overlastgebyr, og sjåføren måtte laste om på stedet. Tre andre kjøretøy fikk svi med bombrikkegebyr på 8000 kroner.

Totalt ble det gitt ti bruksforbud på bakgrunn av både lastsikring, bredde og sikthindring. To førere fikk beltegebyr, mens tre andre fikk dokumentgebyr.

Brudd på kjøre- og hviletid

Det ble også avdekket aktivt brudd på kjøre- og hviletid, der føreren ble anmeldt for totalt fem brudd. Samme fører ble også pålagt å ta en elleve timers døgnhvil på stedet, i tillegg til et pålegg om å bytte ut fartsskriveren.

Anmeldelser

Også ved kontrollstasjonen i Åsen var det kontroll mandag.

Blant de 52 tunge kjøretøyene som passerte kontrollplassen ble totalt 16 hanket inn til kontroll. I løpet av perioden vegvesenet sto oppstilt fikk fire sjåfører bruksforbud, to ble anmeldt og en hadde skriftlige mangler.

Et foretak ble anmeldt på bakgrunn av at vogntoget hadde kjørt uten at det var satt sjåførkort i fartsskriveren. Også en fører ble anmeldt på bakgrunn av for dårlig lastsikring.

Flere tusen i gebyr

Hos to av sjåførene var ikke lasten sikret etter forskriftene, disse to fikk bruksforbud inntil dette var i orden. En annen sjåfør fikk bruksforbud for å ha et langt overheng på containeren bak, som ville utgjort en fare ved påkjørsel bakfra.

Et av kjøretøyene fikk bruksforbud for manglende merking av farlig gods. En siste sjåfør fikk bruksforbud for å kjøre med overlast, her må også foretaket punge ut med 7850 kroner i overlastgebyr.

Les forrige sak:
Olav Bakken (t.v.) og Arnulf Gresseth skal ha en interessant samtale onsdag. Foto: Privat
Industrigründeren forteller om opp- og nedturer i sitt liv

Olav Bakken og Arnulf Gresseth skal ha en interessant samtale

Close