20 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

En skiløype for viderekomne

Den 13 kilometer lange Finnkoirunden byr på både opp- og nedoverbakker

Ved parkeringa i Fagerlia står det skilt som gir deg tips om turmål, samt avstander. Og der traff vi på Kjell Oddmund Moen, han var på hytta i Fagerlia, og er vel en av dem som bruker dette området mest. Ved parkeringa i Fagerlia står det skilt som gir deg tips om turmål, samt avstander. Og der traff vi på Kjell Oddmund Moen, han var på hytta i Fagerlia, og er vel en av dem som bruker dette området mest.

Denne artikkelen sto på trykk i Stjørdals-Nytt 17. mars 2021.

Finnkoirunden er en skiløype som har flere startpunkter, en av mulighetene er i Fagerlia i Meråker. Men du kan også ha Funnsjøen som utgangspunkt. Denne skiløypa gir deg både god kondisjonstrening og trening av balansen når du skal utfor igjen.

Av J.M. Mølnås

Hele runden er på rundt 13 kilometer, og vi går ut fra at de aller fleste som tar denne løypa med utgangspunkt Fagerlia, kaster seg inn i motbakkene straks. For utforkjøringen ned mot Funnsjøen er ikke så bratt som opp fra, eller ned mot parkeringen ved Fagerlia.

Her, er det som ellers i Meråker, gode spor å følge, og du oppholder deg i en fenomenal natur. Storfjella omkranser horisonten uansett hva for retning du ser, så her vil vi anbefale å ta seg god tid, hvis du en sjelden gang går runden. Bruker du den som treningsarena blir vel forutsetningene litt annerledes.

Kan det bli bedre?
Kan det bli bedre?
Godt merket

Runden er godt merket og du går ikke så veldig langt før det tar av en løype mot Blåstøyten. Synes du det er bratt der du ferdes mot Finnkoia, så anbefaler vi å legge Blåstøyten på vent. For ett er oppover, men den lange ferden med ploging nedover, gir en god skjelv i knea. Et alternativ er å ta hensyn til føret; er det god løssnø blir plogingen litt mindre slitsom enn etter harde løyper.

Tid for en pause

Vel, tilbake til Finnkoirunden. Som sagt anbefales det å ta turen opp med ro, for du ankommer Finnkoia etter ca. fire kilometer, og der må du, ja vi vil gjenta, må du ta deg en langrast, og da er det godt å ikke være helt nedsyltet i svette klær. Et alternativ er å ta med tørt tøy mens du raster her. Her kan du komme inn hvis været og temperaturen sier at det kan være lurt. Eller når sola steiker er rasten så avgjort å anbefale på solsida av koia.

Her ved Finnkoia er det et must å ta seg god tid. For uansett hvor du starter fra, og uansett hva lei du tar, så har du noen artige utforkjøringer herfra. Så slitet er over når du er på Finnkoia.
Her ved Finnkoia er det et must å ta seg god tid. For uansett hvor du starter fra, og uansett hva lei du tar, så har du noen artige utforkjøringer herfra. Så slitet er over når du er på Finnkoia.

Videre går løypa et kort stykke på nærmest flat mark. Også der går en rute opp på Blåstøyten. Men vi fortsetter og får etter ganske kort tid noen artige utforkjøringer, før vi enten ender nede ved Funnsjøen, eller tar «snarveien» tilbake til Fagerlia via Tjønnvolltjønna og Storbekkvollen. Herfra er det småkupert og variert terreng før vi igjen er på parkeringa i Fagerlia. Og da har vi som sagt gått sånn rundt 13 kilometer. Vi ønsker alle som vil ta turen, en riktig god tur.

Les forrige sak:
Eiendom gikk for over åtte millioner kroner

Her kan du se alle eiendomsoverdragelsene i Malvik i mars

Close