-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

– En slik fremgangsmåte er uakseptabel

Kommunen tar sterk avstand fra predikant-samling

Sektorsjef for oppvekst i Meråker kommune, Gunhild Warø, sier at kommunen tar sterk avstand fra arrangementet. (Arkivfoto: Hallgeir Martin Lundemo)

Meråker kommune er tydelig på at predikant-stuntet tirsdag ettermiddag var meget uønsket. De omtaler det som misbruk av skolens uteområde.

Sektorsjef Gunhild Warø har gitt følgende uttalelse på e-post om tirsdagens episode som har opprørt mange i bygda.

– Meråker kommune tar sterk avstand for samling av predikant Levi Jensen. Dette gjelder smittevernhensyn, samt oppfordring til å samles, uten at foreldre/foresatte skal informeres. Dette er ikke lov etter kommunens koronaregler. Samtidig ber vi om at dere voksne tar opp temaet i heimen, og at en slik fremgangsmåte er uakseptabel, hvordan voksenpersoner lokker til seg små barn og unge, og at dette blir publisert i sosiale kanaler, skriver Warø i en melding som blir sendt ut til foreldre og foresatte ved Meråker skole.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner på predikant-stunt

Det som ble gjort tirsdag er generelt ikke lov nå etter kommunens koronaregler, og det er uakseptabelt, heter skriver Warø i e-posten.

Etter at Stjørdals-Nytt onsdag formiddag skrev om tirsdagens arrangement i Meråker, har Adressa.no publisert en artikkel som omhandler predikantens pågående Trøndelags-turné. Denne saken kan du lese her!

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen har uttalt til Trønder-Avisa at han sterkt misliker predikantens framgangsmåte om å be at ungene ikke forteller noe til voksne.

– Jeg blir veldig bekymret for hvordan dette kan påvirke barna. Jeg ser for meg at predikantens preken er en type innblanding i hverdagen til barna som forstyrrer deres oppvekstmiljø, sier Vonen til avisa.

Vonen varsler at han vil ta kontakt med Fylkesmannen for å bidra til en felles håndtering fra skoler og kommuner knyttet til denne aktiviteten.

 

Les forrige sak:
Midtsjø linkes til italiensk storklubb

Italia-ekspert avviser ikke at det er en mulighet

Close