12 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

En stor dag for nye politikere

– Vi er valgt av folket og skal gjøre en jobb for de som har valgt oss inn

FØRSTE GANG: Både Monika Renå Rønsåsbjørg og Håkon Einarsve var litt grepet av stundens alvor når de møtte for aller første gang som folkevalgte i kommunestyret.

– Jeg har aldri vært til stede i kommunestyret før, så jeg skal innrømme at det har virket litt skremmende. Jeg har tenkt mye på denne dagen, sier Monika Renå Rønsåsbjørg (48).

48-åringen fra Skatval er en av mange nye representanter i det første møtet til det nye kommunestyret. Plassert på kommunestyresalens første benk var det en stolt, ydmyk og ansvarstynget Monika Renå Rønsåsbjørg som møtte til sitt første møte.

– Jeg merker jeg har tenkt mye på denne dagen, men nå kjennes det veldig bra, sier Renå Rønsåsbjørg.

Til fars fortvilelse

Hun ble «headhuntet» til Senterpartiets liste i fjor.

– Det var Rolf Charles (Berg) som spurte om jeg kunne tenke meg å stå på listen. Vi kjente hverandre fra ulike organisasjoner på Skatval og han visste at jeg sto for noe. Så da ble det sånn, sier Monika Renå Rønsåsbjørg.

Hun har vært Senterparti-medlem i bare et drøyt år, men forteller at hun har stemt Senterpartiet ved de to foregående valgene også. Til litt fortvilelse i familien.

– Min var far ikke helt fornøyd nei, sier hun og flirer. – Jeg kommer nemlig fra en Arbeiderparti-familie, men nå er alle bare stolte, sier Renå Rønsåsbjørg, som er svært ydmyk i forhold til sin nye rolle.

Opptatt av helse og omsorg

– Det var jo kjempeartig at velgerne ville ha meg inn i kommunestyret uten at jeg frontet det særlig selv. Nå skal jeg gjøre en jobb for velgerne, sier 48-åringen, som til daglig jobber som avdelingsleder ved Halsen sykeheim.

– Det er nok saker innenfor helse og omsorg som ligger mitt hjerte nærmest, men jeg skal ikke sitte i levekårsutvalget, sier Rønsåsbjørg som tar plass i utvalg for plan og miljø i tillegg til kommunestyret.

Forberedt på å bli stemt ned

En annen «fersking» i kommunestyret er 19-åringen Håkon Einarsve. Arbeiderpartiets ungdomskandidat har fått plass både i kommunestyret og formannskapet og innrømmer glatt at han er et politisk «dyr».

– En stor dag, sier Einarsve om å møte i kommunestyret. 19-åringen er leder av Trøndelag AUF og fyller det aller meste av dagene med politisk arbeid. Nå er han en del av mindretallet i kommunestyret, men kommer likevel til å bli godt hørt.

– Jeg er klar for å bli stemt ned en god del ganger, ja, sier Einarsve og smiler.

– Skal gjøre en jobb for velgerne

Naturlig nok er 19-åringen svært opptatt av skole- og oppvekstvilkår.

– Den viktigste saken for meg blir å jobbe for at vi skal ha gode skoler i Stjørdal. Utover det må vi ha gode fritids- og idrettstilbud og gode vilkår for barn og unge. Det er det vel ingen som kan være uenig i, sier Einarsve og ser på Rønsåsbjørg som nikker og sier seg helt enig.

De to nykommerne er forberedt på mange møter, tusenvis av sider med saksdokumenter, men de gleder seg.

– Vi er valgt av folket og skal gjøre en jobb for de som har valgt oss inn, sier Einarsve.

– I tillegg får vi bli kjent med masse nye mennesker og få mange nye venner, sier Monika Renå Rønsåsbjørg.

Les forrige sak:
Forbereder seg på opprykk

- NFF har vært på befaring, og meddelt at de kommer tilbake med en kravliste til oss

Close