8 °C Stjørdal, NO
04/07/2020

Høyt og lavt uke 27
Spar-Hegra nett uke 27

Endelig åpner fritidsklubben igjen

20 ungdommer får komme i klubben mandager og fredager

Klubbleder Esten Mortensen Holien er glad for å treffe ungdommene igjen.

Mandag kan ungdommer igjen komme til Carbon fritidsklubb. Men det er plass til bare 20 i gangen, foreløpig.

– Det blir så bra det her. Det blir så godt å treffe ungdommene igjen, og jeg vet at de har savnet veldig en plass å være, sier klubbleder Esten Mortensen Holien.

Mandager og fredager framover blir det ungdomsklubb for alle fra 13 til 20 år, og hver ettermiddag blir det plass til 20 jenter og gutter. Juniorklubben åpner på onsdag, og holder åpent fra klokka 14 til 18. Også der med 20 plasser.

– Det blir påmelding via nett. I utgangspunktet får de 20 første som melder seg plass, men samtidig vil vi «sortere» litt etterhvert, sier Mortensen Holien.

Siden stengingen har han hatt kontinuerlig kontakt med brukere av Carbon. Lengselen etter å treffes igjen har vært stort.

– Ungdommer er ærlige og sier det rett ut. Jeg snakket med en gutt her en dag og han sa at hvis ikke fritidsklubben snart åpner blir han en skikkelig pøbel. Det er en alvorlig og viktig melding, sier Esten Mortensen Holien.

Naturlig nok blir det ingen ordinær drift i Carbon fra mandag.

– Vi skal selvsagt forholde oss til alt av smittevernregler. Det betyr at enkelte av våre rom blir avstengt, men det blir mulig både å øve i band, være med i kunstgruppa og spille biljard og bordtennis. Vi voksne skal være nøye med smittevernet, bedyrer klubblederen.

Mens koronaen har herjet og Carbon har vært stengt, er det gjort betydelig arbeid i klubben.

– Vi har brukt mye av tiden til å pusse opp klubben, så nå blir det omtrent som å komme til Carbon 2.0. Etterhvert som samfunnet åpner opp og det meste normaliserer seg vil vi komme tilbake med en større åpningsfest og markering av det. Men inntil videre blir det 20 på klubbkveldene, sier Esten Mortensen Holien.

Påmeldingene til å få komme på Carbon åpnet fredag ettermiddag.

– Jeg tror det blir bra trøkk, men samtidig er det mange ungdommer som er bekymret for smittevern. Men at det blir iallfall 20 som ønsker å komme er jeg helt sikker på, sier klubblederen ved Carbon.

Les forrige sak:
Premiere lørdag: Vi lanserer «Barnestreamen»

Se første sending: Lørdag klokka 18 på s-n.no

Close