5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Endelig blir det festival

Verdens gladeste blir gjennomført i år også

LIVEMUSIKK: Eszter Flovik er en av mange utøvere som skal spille fra scenen i Kimens storsal under Kulturafestivalen.

Eszter Flovik og mange andre musikalske stjerner gleder seg stort til Kulturafestivalen torsdag.

– Endelig, sier Kulturafestivalens far og general, Frode Aune. Koronaen, selvsagt, har stukket kjepper i hjulene for verdens gladeste festival.
– Planen var å arrangere som vanlig i juni, men det var jo umulig. Nå er vi kjempeglade for at vi klarer å gjennomføre en litt redusert variant, sier Aune.
Redusert i så måte med at det ikke blir noen barnekonsert utendørs ved Kimen og ikke noe rallycross. Men det blir råning.
– Det blir råning gjennom Gågata. Pimpa rullestoler stiller opp der, sier Aune, som varsler tidenes lengste opptog. – Det blir kjempelangt for vi må jo holde en-meteren.
Opptoget starter i Yrkesvegen og toger nedover Gågata før det ender ved Kimen. Inne i storsalen blir det musikkquiz og livemusikk fra scenen for påmeldte deltakere. Dessverre uten superpopulære Fosseduren og dessverre uten dansing.
– Vi forholder oss selvsagt til smittevernreglene, men dette blir topp uansett, garanterer Kultura-generalen, som er litt trøbbel med tellingen. – Vi har feiret tiårsjubileum to ganger, men jeg tror dette blir den 13. festivalen. Eller den 12. Skitt å, – det er ikke så nøye. Det som er viktig er at det blir festival i år også, sier Frode Aune.

 

Les forrige sak:
– Hvis noen dulter borti meg så kan det hende de sier «æsj» etterpå

Heven (18) og vennene hetses – nå vil hun lære lærerne om rasisme

Close