16 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Endelig er grunnsteinen i jorda

Stor dag i Hegra da byggingen av ny skole ble markert

Ordfører Ivar Vigdenes og fylkesvaraordfører Thomas Iver Hallem legger ned grunnsteinen som Lukas og Siri har båret fram til dem. Ordfører Ivar Vigdenes og fylkesvaraordfører Thomas Iver Hallem legger ned grunnsteinen som Lukas og Siri har båret fram til dem.

Ordfører Ivar Vigdenes og fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem hadde i dag gleden av å foreta grunnsteinsnedleggelse for Hegra barneskole som skal stå ferdig høsten 2020.

De hadde god assistanse av elevene Siri og Lukas som bar grunnsteinen helt bort til stedet der den skulle legges ned. Prosjektleder Arild Hopstad ønsket velkommen på en strålende dag før han overlot ordet til entrepenørens representant Ole Asbjørn Grannes.

Han fortalte at HENT fikk oppdraget for ett år siden om å bygge en skole i Hegra. I februar var entrepenøren enig med Stjørdal kommune om å reise bygget. Arbeidet er basert på en samspillsavtale som i følge Grannes er en meget god tilnærming.

Grunnarbeidet startet i april og den første støypen foregår i dag 6. juni kl. 13.00.

– Vi bygger en miljøeffektiv skole, sa han.

Oppvekstsjef Ann Kristin Geving omtalte dette som en merkedag etter mange og lange år i med venting på den ny skole. Nå er arbeidet startet. Skolebygg påvirker prestasjonene. Jeg vil takke entrepenører og alle involverte.

– Jeg ble rørt i dag da vi skulle legge ned grunnsteinen. For her formidler vi videre tanker fra vår tid representert ved elevene. En god skole er en forutsetning for å ha et godt liv. Nå får Hegra et flott nytt bygg til glede for bygda. Min oppfordring til skoleelever er følgende: Lær en ny ting hver dag! Da blir det mye lærdom i årenes løp, sier fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem.

Ordfører Ivar Vigdenes henvendte seg direkte til elevene som sto oppstilt og lyttet oppmerksomt.-

Hegra har ventet i over 20 år på en skole som skal stå i minst 50 år. Men det er akkurat som med Kimen. Den som venter bli belønnet. Jeg vil skryte av den flotte byggekrana som jeg elsker å se. Skolen er starten på en ny utvikling i Hegra, var ordførerens avskjedshilsen.

Les forrige sak:
Kjøpmann Runa Pedersen kuttet prisene med motorsag og åpnet butikken sin i Meråker torsdag formiddag.
Folkefest da Runa kuttet prisene og åpnet dørene

Hundrevis møtte opp på Rema-åpning i Meråker

Close