2 °C Stjordal, NO
23/02/2020

Endelig er Meråker på værkartet

– Så klart det er bedre med Meråker enn Storlien der

Værvarselet for morgendagen er dårlig i Meråker, men meråkerbyggene er fornøyde med å ha havnet på NRKs værkart. (Foto: Skjermdump fra NRK) Værvarselet for morgendagen er dårlig i Meråker, men meråkerbyggene er fornøyde med å ha havnet på NRKs værkart. (Foto: Skjermdump fra NRK)

Nå er Storlien byttet ut med Meråker på værkartet til NRK.

Like før ski-NM startet kunne de observante seerne av NRK TV se at værkartet hadde fått et par nye navn. Både Rindal og Meråker hadde fått plass. På høy tid i følge mange i Meråker.

– Det er vel to-tre år siden jeg kontaktet NRK om dette første gang. Jeg kunne ikke forstå hvorfor det sto Storlien og ikke Meråker. Storlien var det eneste utenlandske stedet som hadde fått plass der. Men etter å ha vært i kontakt med både nyhetsredaksjonen i NRK og Meteorologisk Institutt fikk jeg beskjed om at det var distriktskontoret i Trøndelag som plukket ut stedene, sier Eirik Øian.

Han er på mange måter mannen bak initiativet og han kom plutselig til å tenke på dette igjen for ikke så lenge siden.

– Den gangen sendte jeg en e-post til distriktskontoret, men fikk aldri noe svar. For noen uker siden sendte jeg en Messenger-melding til en NRK-ansatt og lurte på hvem som bestemte dette. Det viste seg å være distriktssjefen og deretter gikk det ikke mange dager før Meråker var på værkartet. Det skal visst ha vært flere klager og henvendelser på akkurat dette, sier Eirik Øian.

Han er fornøyd med at henvendelsene har ført fram, og at været i Meråker endelig står på kartet. Ikke noe for tidlig i det hele tatt, mener Øian.

– Jeg kunne virkelig ikke fatte hvorfor et svensk tettsted med noen titalls innbyggere skulle stå på det norske værkartet. Så klart det er bedre med Meråker enn Storlien der.

Les forrige sak:
GAVE SOM VARMET: Hilde Hjelde (midt i bildet) har blitt hele Kina-teamets mormor. Svært så takknemlige kinesiske OL-håp ble veldig glade for de varme luene som Hjelde og hennes samboer Kåre Kristoffersen overrakte dem som en gave på den kinesiske nyttårsaften. (Foto: Privat)
Varme gaver fra strikkedame med varmt hjerte

Hilde (71) har blitt alle Meråker-kinesernes mormor

Close