14 °C Stjørdal, NO
27/09/2021

XC40
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
Spar Hegra uke 39

Endelig kunne de ta seg en dukkert igjen

Stjørdal svømmehall ble nylig åpnet etter omfattende renoveringer

ENDELIG! Svømmegruppa til IL Stjørdals-Blink var blant de første som fikk teste ut svømmehallen ved Øverlands Minde. Fra venstre: Martin S. Robertsen, Herleif Amdahl, Leo Stokke Skulbørstad, Ida Stokke Skulbørstad, Jacob O. Ørholm, Ludvik Balstad og Jobjørn Wahl. ENDELIG! Svømmegruppa til IL Stjørdals-Blink var blant de første som fikk teste ut svømmehallen ved Øverlands Minde. Fra venstre: Martin S. Robertsen, Herleif Amdahl, Leo Stokke Skulbørstad, Ida Stokke Skulbørstad, Jacob O. Ørholm, Ludvik Balstad og Jobjørn Wahl.

Det er igjen klart for en dukkert i Stjørdal svømmehall etter en omfattende renovering. Bassengene er av rustfritt stål og alt teknisk utstyr er skiftet ut. Nylig var det offisiell åpning av bassengene.

Det var Stjørdals-Blinks svømmegruppe sine medlemmer som først ble våte i svømmehallen etter en betydelig renovering. På markeringen av åpen svømmehall var ansatte og presse til stede sammen med ordfører, eiendomssjef og park- og idrettsledelse. De som nå drev svømmetrening med noe oppvisning var Stjørdals-Blinks svømmegruppe. Trener Mia Sivertsvik synes det har blitt fint.

– Endelig

– Endelig er vi i gang igjen med svømmetreninger. Det har vært perioder med lange ventetider og eksternt bassengbruk. Nå er vi endelig i gang igjen på kjente tomter her i Sandskogan. I mange år fremover skal vi nyte tilværelsen i denne hallen, sa Mia Sivertsvik idet svømmegruppas medlemmer inntok vannet rett etter åpning.

Svømmehallens eier Stjørdal kommune, opplevde stadig tilbakevendende problemer med bakterier i vannet. Parallelt ble det klart at en betydelig renovering med vedlikehold var nødvendig. Både eiendomssjef Bjørn Bremseth og ordfører Ivar Vigdenes kommenterte prosessen.

ÅPNING: Ordfører Ivar Vigdenes inntok tremeteren og åpnet offisielt svømmehallen etter en betydelig renovering til en kostnad av 18 millioner kroner.
ÅPNING: Ordfører Ivar Vigdenes inntok tremeteren og åpnet offisielt svømmehallen etter en betydelig renovering til en kostnad av 18 millioner kroner.

– Vi måtte ta et valg om full avvikling av hallen eller en oppgradering. Nå ser vi resultatet med en tilnærmet ny svømmehall i en eldre bygningskropp fra 1976, sa Bjørn Bremset. Ivar Vigdenes sier han fortsatt savner viktige funksjoner i en fremtidig svømmehall, men at løsningen gir tilnærmet ny hall med renseanlegg og nye stålkar. Det er brukt 11,2 tonn avrettingsmasse og 660 kvadratmeter stålplater. Schwimmbad Nord har levert bassenget og firma Processing leverte det omfattende tekniske utstyret med rensing og pumper i kjelleretasjen. Park- og idrettsleder John Fornes viste rundt i svømmehallen inkludert garderobene.

– Låssystemene på garderobeskapene har en firesifret kode. Det er flere dusjer tilgjengelig og badstuene er renovert. Alle dørene i hallen er skiftet ut, og nå står anlegget klart for bruk, forklarte Fornes.

Åpner snart for alle

– Når kan folk i Stjørdal hoppe ut i bassenget?

– Vi forholder oss til restriksjoner knyttet til korona fortsatt. Det blir derfor noen begrensninger i starten. Noen kontroller og forberedelser skal på plass, men trolig kan vi åpne for billettsalg torsdag 25. eller fredag 26. juni, sier Terje Bakken og Berit Tidemann blant ansatte i svømmehallen. De har med seg Helena Ahlgren, Lene Stokke, Roger Svendsen og Sissel Lundli som alle gleder seg til «normale dager» i svømmehallen. Oppgraderingene av svømmehallen som i sin tid ble initiert av blant andre tidligere offiser Alf Sakshaug, har en kostnad på rundt 18 millioner kroner. Ordfører Ivar Vigdenes sier han er fornøyd med resultatet.

– Med denne investeringen har vi nå en svømmehall som varer uten de store vedlikeholdskostnadene minst i 25 år fremover. Det ligger i kortene at flere funksjoner knyttet til vannaktiviteter bør komme til på samme tomteområde på sikt, også varmebasseng. Denne gang fikk vi dekket seks millioner kroner av renoveringen gjennom tippemidler, avslutter ordfører Ivar Vigdenes.

Les forrige sak:
Første lokale entreprenør har fått stort E6-oppdrag

Skal bygge midlertidig rundkjøring, anleggsvei og forskjæringen til Helltunnelen

Close