4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Endelig kunne laget spille foran hjemmepublikum igjen: – Vi har gledet oss lenge

Selbu-trener Kurt Tollaksen (i midten) er forberedt på en tøff sesong i andredivisjon. Laget består stort sett av unge og lokale spillere uten erfaring fra seniornivå. Selbu-trener Kurt Tollaksen (i midten) er forberedt på en tøff sesong i andredivisjon. Laget består stort sett av unge og lokale spillere uten erfaring fra seniornivå.

Håndballdamene i Selbu er endelig i gang med seriespill i andredivisjon igjen. Lørdag spilte laget sin første hjemmekamp siden mars 2020.

– Vi har gledet oss lenge, og endelig har vi kommet i gang med kamper, sier Selbu-kaptein Marit Moen (25).

På grunn av kravet om én meters avstand som forhindret kontakttrening i breddeidretten, ble hele fjorårssesongen avlyst for Selbu håndballklubb og resten av andredivisjon.

– Det var en spesiell periode, ettersom ting hele tiden var usikkert, og forandret seg nærmest fra uke til uke. I perioder var vi helt uten trening også, og vi trente lenge med én meters avstand, sier Moen.

Åpnet med to bortekamper

Etter over halvannet års opphold har laget endelig kommet i gang med seriespill, og i begynnelsen av september serieåpnet selbujentene med to bortekamper mot henholdsvis Elverum og Gjøvik. Begge kampene endte med tap.

Lørdag var det duket for første hjemmekamp i Selbuhallen, og motstander var Lillehammer Håndballklubb. Oppgjøret endte med et knepent 24-25-tap for Selbu etter en jevn kamp.

– Det var fint å være tilbake på hjemmebane med et solid selbupublikum, selv om vi har plass til enda flere, sier Moen.

Lørdagens kamp mot Lillehammer Håndballklubb var Selbus første hjemmekamp på halvannet år. Foto: Selbu Håndballklubb
Lørdagens kamp mot Lillehammer Håndballklubb var Selbus første hjemmekamp på halvannet år. Foto: Selbu Håndballklubb
Mange nye fjes

Mye har skjedd i håndballaget i løpet av det siste halvannet året, og de er nærmest et helt nytt lag bestående av mange unge spillere uten erfaring fra seniornivå. Kun tre av spillerne i dagens stall har erfaring fra andredivisjonsspill. Samtlige spillere i stallen er lokale spillere fra Selbu.

– Vi mangler en god del rutine i laget, men jeg synes de unge jentene som har kommet opp har gjort en god jobb. Det er fint at de får kjenne litt på dette nivået, og laget har allerede vist utvikling etter den første kampen, sier Selbu-kapteinen, som er lagets eldste og mest rutinerte spiller.

Forberedt på tøff sesong

I kampen mot Lillehammer HK sto Selbu Håndballklubb oppført med kun ni utespillere og to målvakter.

– Det har gjort det utfordrende med tanke på å få nok kamptrening under treningene. Vi har ikke vært mange nok på trening, sier Moen.

Til tross for tre tap i serieåpningen, er Selbu-trener Kurt Tollaksen fornøyd med innsatsen til laget. Han er forberedt på en knalltøff sesong i andredivisjon.

– Dette er første møtet med seniorhåndball for mange av jentene. Vi har en smal stall, som stort sett består av veldig unge og lokale spillere. Ambisjonene i år er å hente ut mest mulig læring. Det blir tøft å ta nok poeng, men vi skal forsøke å prestere opp imot vårt beste, sier Tollaksen.

Les forrige sak:
Amcar-damene Monika Andersen Dalen (f.v.), Kristin Hansen og Randi Johnsen ønsker alle velkommen til bagasjeloppis ved Hell Cruisers lokaler i Storvika.
I år kjører de sitt eget opplegg: – Folk har etterlyst dette

Close