10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Endelig skal de få stå på scenen igjen: – Vi har øvd i over to år på nummer vi skal fremføre

Koret inviterer til høstkonsert

Etter flere opphold siden pandemien brøt ut for halvannet år siden, kan korene Bygdaljom og Kor-Nelius møtes til fysiske øvinger igjen. Etter flere opphold siden pandemien brøt ut for halvannet år siden, kan korene Bygdaljom og Kor-Nelius møtes til fysiske øvinger igjen.

Koret Kor-Nelius har ikke hatt en stor konsert siden 2019. På tampen av oktober skal de endelig få stå på scenen igjen.

– Vi planla konsert for et år siden, men den måtte vi avlyse kun noen få uker før vi skulle stå på scenen. Da hadde vi et bredt repertoar, som vi hadde øvd på i flere uker med både musikere og et annet kor, forteller Jon Gisle Vikan.

Sist gang koret fikk stå på scenen med en storkonsert var senhøsten 2019, og siden den gang har de måtte klare seg med noen få og små opptredener.

Nå slår de seg nok en gang sammen med skatvalskoret Bygdaljom, og kan endelig invitere inn til konsert igjen. Søndag den 31. oktober blir begge korene å finne i Kimen kulturhus, med konserten «Blå høstkveld».

– Siden pandemien startet har vi hatt flere opphold. Da vi startet igjen i april i år, hadde vi ikke hatt øving siden mars 2020. Siste vi gjorde i vår var i mai, så begynte vi nå på høsten igjen, fortsetter Vikan og presiserer at de fortsatt er nøye med smittevern, spriter hender og holder avstand.

I slutten av oktober skal korene Bygdaljom og Kor-Nelius endelig stå på scenen igjen.  - Det er noe vi gleder oss til, sier dirigent Kjersti Kveli (t.v.) her sammen med Berit Nysæter og Jon Gisle Vikan.
I slutten av oktober skal korene Bygdaljom og Kor-Nelius endelig stå på scenen igjen.  – Det er noe vi gleder oss til, sier dirigent Kjersti Kveli (t.v.) her sammen med Berit Nysæter og Jon Gisle Vikan.
– Gleder oss

Kor-Nelius og Bygdaljom har øvd og opptrådt sammen i snart tre år. Når de går på scenen i Kimen på tampen av oktober, har de fått med seg musikergruppen Heimbakt på bass, gitar og munnspill. Musikkgruppa skal også bidra med egne innslag.

– Konserten vil inneholde mye musikk fra og om Afrika. Repertoaret består blant annet av reggaen Three Little Birds av Bob Marley og Africa av Toto, men også visen Blå Kveill. Det er en fin blanding av kjente sanger og folkemusikk. Billetten vil bli å få kjøpt på Kimen, sier dirigent Kjersti Kveli. Etter to år uten konserter, gleder de seg til å endelig stå på scenen igjen, og Berit Nysæter fra Bygdaljom beskriver det å komme ordentlig i gang igjen som herlig.

– Vi har øvd i over to år på nummer vi skal fremføre, så jeg tror det blir veldig bra. Før avlysningen i fjor, var vi rimelig sikre på reportaret, så når vi skal fremføre tror jeg vi skal ha nervene i behold, humrer Vikan.

Vokst under pandemien

Der mange andre arenaer har opplevd frafall under pandemien, har koret Kor-Nelius bare vokst.

– Siden pandemien brøt ut har koret vokst med tre personer, så vi har faktisk fått med oss flere. Men vi skulle gjerne hatt flere menn, smiler Kveli.

Selv om de har gått lengre perioder uten fysisk øving, har korene på ingen måte ligget på latsiden. Vikan forteller at dirigent Kveli har funnet kreative måter å få koret til å øve på.

– Kjersti har vært svært flittig og laget øvingsvideoer, som hun har lagt ut på vår facebookside. Så vi har ikke hatt noen gode unnskyldninger for å ikke øve, sier Vikan.

Les forrige sak:
Fem nye smittetilfeller

164 personer har gjennom dagen blitt testet for koronavirus i kommunen

Close