16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Endelig studentboliger på Stjørdal!

I august 2012 blir studentboliger på Høgskolen i Nord-Trøndelags studiested på Stjørdal en realitet.

Styret for Studentsamskipnaden i Nord-Trøndelag har godkjent bygging av studentboliganlegg med 50 hybler fordelt på to bygg, få meter fra HiNTs lokaler. Om alt går etter planen blir første bygget på ”Husbyfaret” klart til semesterstart i august og andre bygget i midten av september.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Spaden i jorda over påske

– Nå er kommunal godkjenning og igangsettingstillatelse innvilget, slik at gravearbeidene er planlagt igangsatt rett over påske. SiNoT realiserer dette byggeprosjektet i samarbeid med Stjørdal Boligutvikling AS, og med økonomisk støtte fra Kunnskapsdepartementet og finansiering gjennom Husbanken. Prosjektet har en kostnadsramme på 30 mill.kr. Med 50 hybelenheter vil Stjørdalsstudentene nå få et trygt, rimelig og sentralt plassert boligtilbud, sier daglig leder Anders Stenvig ved SiNoT, som legger til:

– Med reell tøffelavstand mellom hybelen og HiNT blir det imidlertid neppe grunnlag for å starte opp bilen for trafikkskolestudentene..

Gladnyhet

Rikke Mo Veie er dekan ved Avdeling for trafikklærerutdanning på Stjørdal:

– Dette er årets gladnyhet for oss – vi har mangla studentboliger og nå får vi det! Det er ikke alle utdanninger forunt å ha splitter nye studenthybler plassert på campus – så dette er stort for oss! Det byr normalt ikke på problemer å få seg et sted å bo på Stjørdal – nå blir det enda enklere, sier Mo Veie.

Hun tror at studenthyblene også vil styrke et allerede godt studentmiljø.

– Vi har et lite, nært og tett studentmiljø fra før – dette blir enda bedre nå som det også er mulig å bo nær andre medstudenter, sier en glad Rikke Mo Veie.

Les forrige sak:
Tangmoens målvakt Johannes Stokke møter Fram lørdag og Blink 2.påskedag.
Generalprøver lørdag

  Serie – og cupstart nærmer seg for de lokale fotball-lagene. […]

Close