-1 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Endrer operauka

FOTO: Operasjef Randi Spets likte ikke det hun leste da bevilgningene fra årets statsbudsjett kom. Her ilag med Kjetil Støa under forberedelser til 2010-utgaven av Opera Olav Engelbrektsson.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Tryllefløyten går ut. Inn kommer operagalla. Operasjef Randi Spets må ta grep etter at det ikke ble økning i tilskuddene på  statsbudsjettet. Det var i mars styret i Opera Nord-Trøndelag Steinvikholm Musikkteater tok beslutningen om ikke å sette opp Tryllefløyten.

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

-Dette handler om rammebetingelsene for den eneste Operaskolen i Norge. Vi har de ti siste årene utviklet en organisasjon opp mot oppgaver vi er pålagt fra stat og departement. Vi har leid inn profesjonelle sangere, produsert opera og musikkteater bredest mulig. Vi har utnyttet ressursene med fokus på kvalitet. De siste fem årene har vi drevet med overskudd, påpeker Spets.

 

I 2009 gikk Opera Nord-Trøndelag Steinvikholm Musikkteater 100 000 kr i overskudd. I fjor ble tallet 150 000 kr. Årets budsjett har omsetning på 7,5 mil kr hvorav 3 mill kr er statstilskudd. Tryllefløyten i Prestegårdshagen ble satt opp i 2008, 2009 og 2010. Det er foreløpig uavklart om det blir noe annet operainnslag der til sommeren. Nå blir det isteden Operagalla som innleder operauka 6. august. Det ble sist satt i stand i 2002, året man ble kastet ut av Steinvikholm slott. Under Operauka 2011 blir det også flere operakafeer i Stjørdal sentrum samt en masterclass. Kulturministeren har meldt sin ankomst til premieren på Steinvikholmen 11.august.

 

 

Les forrige sak:
Tore Grunnan og Tore Rømuld ved en robotgressklipper som betyr et helt annen vedlikehold av plena.
Den fineste plena

  - Med robotgressklippere får du den fineste plena, sier Tore […]

Close