2 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

Engelsk dynamitt til Blues in Hell

“Mr. Dynamite” Mike Sanchez & His Band - Foto: bluesinhell.no

Engelsk dynamitt til Blues in Hell, lørdag 3 september, Magic Mirror. 

 

Mike Sanchez ble født samme år som Eric Clapton startet sin karriere i The Yardbirds, nærmere bestemt i Hackney i Nord-London i 1964. Han var 11 år da familien flyttet nordover til Bewdley i Worcestershire. Der startet han etter hvert sitt rockabillyband, The Rockets, som spesialiserte seg på amerikansk 1950-talls rock’n roll.

 

Midt på 1960-tallet startet den engelske bluesboomen med navn som John Mayall, Alexis Korner, Fleetwood Mac, Savoy Brown og Chicken Shack i spissen. Mike ble kjent med flere av disse via Chicken Shacks Andy Silvester som igjen førte han inn til Robert Plants krets tidlig på 1980-tallet. Dette førte igjen til at bandet Big Town Playboys ble stiftet. Og flere kjente navn ville være med. Vi nevner blant andre Gary Brooker fra Procol Harum og Andy Fairweather-Low fra Amen Corner og senere Eric Claptons band.

 

Innimellom jobbet Mike Sanchez som soloartist, samtidig som han også spilte sammen med navn som Lowell Fulson, Carey Bell, Don & Dewey, Little Willie Littlefield og andre.

 

I 1998 ble han medlem av ex-Stone Bill Wyman’s Rhythm Kings, samt at han også har samarbeidet med de svenske blues gutta i Knockout Greg and The Blue Weather som vi kjenner fra utallige besøk i Norge.

 

Vi har møtte Mike Sanchez flere ganger, både i inn- og utland. Han er en stor artist som liker å henge rundt med sine venner, og som er en av få som klarer å gjenskape original rhythm and blues slik den skal spilles. Ikke rart at Jeff Beck er en av Mikes mange beundrere, og som også spilte med ham på plata ”Crazy Legs”. Mike er en varm person som virker relativt rolig og sindig. Når han ikke er på scenen, vel og merke. Da blir han ren dynamitt! Ikke rart at Led Zeppelin ville ha Mike til å åpne for seg under den legendariske re unionen i desember 2007. Da ville også Bill Wyman være med, og resultatet var at det ble ekstra tungt for Led Zeppelin å dra opp stemningen etter at Mike  klasket den siste akkorden på tangentene.

 

Gled dere folkens. Mike Sanchez kommer til Hell Stasjon med ett forrykende 6 manns band, så dette er dermed å anse som et nabovarsel før stormen og dynamitten smeller løs.

 

Kilde: www.bluesinhell.no

Les forrige sak:
Filip kaster ball og følges nøye av andre deltakere på idrettsdagen.
Idrettsdag for familiebarnehagene

  Øverlands Minde var arena for idrettsdagen når Familiebarnehagene viste sine […]

Close