2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

Delte erfaringer fra Nepal

||| Fra Nepal Røde Kors og YDEP-programmet med utveksling ankom 25 år gamle Deepak Pathak og 24 år gamle Prakriti Bista til Stjørdal Rotaryklubb for å orientere om Røde Kors i Nepal. Her i sine nasjonaldrakter og festdrakter fra hjemlandet.|Stjørdal Røde Kors var sentrale tilhørere da Nepal Røde Kors orienterte hos Stjørdal Rotaryklubb nylig. Fra venstre: Øyvind Mæresmo (RK-omsorg), Stig Evjen (RK-hjelpekorps), Deepak Pathak fra Nepal, President Tordis Mc Kay i Stjørdal Rotaryklubb, Prakriti Bista fra Nepal, Hege Iren Karlsen (RK-omsorg) og Marius Sivertzen (RK-hjelpekorps).||

President hos Stjørdal Rotaryklubb, Tordis Mc Kay ønsket de to delegatene fra Nepal velkommen til orienteringsmøte om Røde Kors Nepal sitt omfattende arbeid. Det var 25 år gamle Deepak Pathak og 24 år gamle Prakriti Bista fra Røde Kors Nepal som viste bilder fra jordskjelvet som dramatisk rammet Nepal 25.april 2015 med tap av mange menneskeliv og store ødeleggelser som resultat.

– Nepal har en godt utbygd organisasjon av Røde Kors. I vårt land som ligger i fjellene øst for Pakistan og nord for India, har vi valgt å starte tidlig med rekruttering til både barne- og ungdomsgrupper i Røde Kors. Oppgavene disse gruppene tar på seg frivillig er mange og omfattende. Undervisning i grunnleggende sanitære forhold og viktigheten av vask av hender for å unngå smitte. Vi har medlemmer som underviser i førstehjelp og yter helsehjelp fordelt på 75 distrikter. Nepal har en stor befolkningsvekst med 29 millioner mennesker. Landet er kjent for sine festivaler og høye fjell og har flere religioner og folkegrupper. Faktisk har Nepal de åtte høyeste fjell i verden med Mount Everest som det høyeste. Mange ferskvann ligger i fjellene våre og for mange innbyggere er næringsvei i stor grad basert på dyrehold som geiter, sau, kveg og okser. Hos oss i Røde Kors er mottoet –«Jeg tjener», og frivilligheten er stor i landet generelt. Det arrangeres også bloddonasjoner gjennom Røde Kors, vi har veitrygghetsgrupper, vervegrupper og vi har egne Røde Kors- utdanningsinstitusjoner i landet.

Kampanjer og informasjon i 75 distrikter

Stjørdal Røde Kors var til stede på møtet hos Stjørdal Rotaryklubb. Her fikk de høre om alle kampanjene for å rekruttere ungdom inn i Røde Kors sine hjelpeprosjekter i Nepal.

– Det er imponerende hvor tidlig i alder de rekrutterer nye frivillige hjelpere i Nepal, sa Stig Evjen og Øyvind Mæresmo i Stjørdal Røde Kors som nå arbeider med et skoleprosjekt som en av de første hjelpekorps i landet. I Nepal, kjent for sin nasjonalblomst Rododendron, ligger Kathmandu som senter for Røde Kors i landet. Et YDEP-program for ungdom har hatt stor suksess hos Røde Kors i Nepal. Dette rekrutterer også frivillige til utveksling med andre nasjoner sitt Røde-Kors-personell i ungdomsalder. Det er dette prosjektet med utveksling som nå pågår i Trøndelag.

Les forrige sak:
||
Pipebrann i hytte

  Brannvesenet i Meråker rykket lørdag morgen ut til en pipebrann […]

Close