2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Erik & Kriss til Uptown fredag 26. august

 

Erik og Kriss startet som et enkeltprosjekt i russetiden, da gutta for første gang gikk sammen for å lage en låt til russebussen sin, Legenden i 2002. Kriss hadde allerede rukket å bli en habil produsent – på gutteromsnivå – mens Eriks eneste erfaring var en raplåt han skrev til revyen han spilte i 2001. Sammen skapte de årets desidert største russelåt, og låta spredde seg langt utover dette årets russekull. Inspirert av suksessen de hadde med sin første låt, fortsatte de i forholdsvis rolig tempo å lage låter.

 

Erik og Kriss har turnert i ett siden plateslippet i mars 2007, med over 120 konserter pr. år. Blandt annet med stor suksess i Norges største byer med vg-lista topp20-showet. De vant også årets gruppe på Nrj Awards i Februar 2008. I November 2008 vant også bandet «Best Norwehgian Act» på MTV Europe Music Awards i Liverpool, og var nominert i klassen «Favourite European Act». Der fremførte de også en ny single – «Porno», som i likhet med sine søsken gikk rett inn på VG-lista allerede første uka.

 

Ellers har den gull-selgende singelen «Den Låta» 8 uker på Vglista, med #10 som høyeste plassering, «Dra Tilbake» har 12 uker, med #3 som høyeste, og «Det E’kke Meg Det Er Deg» har hele 17 uker i strekk på Norges offisielle hitliste – med #2 som beste plassering. En helt unik ting med bandet – er at gutta gjør absolutt alt selv. På back to business så har Erik & Kriss hatt 3 hitsingler på VG-lista, og det er «Lighter», «Etter regnet» og «Ølbriller».

 

Alle beats er produsert av Kriss, produksjoner, sluttmiks, arrangementer, innspillinger – visuelle løsninger, tekster og også i stor grad musikkvideoer er det Erik og Kriss selv som står bak. Gutta debuterte også høsten 2008 som programledere på tv, i TVNorges storsatsning Grease, sammen med Henriette Lien. Sist men ikke minst må også deltagelsen i Det Store Korslaget nevnes noe som også gjorde at bandet fikk vise hva de er gode for! Stedet er altså Uptown Bar fredag 26 august!

Les forrige sak:
Til Fyllingen

  Han står på G92-landslaget. Da elitesatsningen på herresiden i Trøndelag […]

Close