2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Eskil Pedersen besøkte AUF i Stjørdal

Unge AUF-ere fra Stjørdal og Meråker satte stor pris på støtten fra Eskil Pedersen ytterst til høyre i bildet.
Værnes begravelsesbyrå steindag april


Den sentrale AUF-lederen som selv opplevde skytetragediene på Utøya 22.juli var fredag på plass i Stjørdal for å støtte opp om valget og hjelpe lokale AUF-ere i Stjørdal. Pedersen var opptatt av at egen organisasjon med AUF-medlemmer skal reise seg og komme best mulig gjennom en sorgprosess som fortsatt mange bærer med seg videre. Samtidig understreket han at de AUF-medlemmer som selv ønsker å stå på i en vanskelig tid, skal kunne fronte sakene som arbeiderbevegelsen vil arbeide for fremover.

 

– Vi har blitt veldig hardt rammet. Selv om den offisielle markeringen etter de tragiske hendelsene er over, er ikke dette over for de som er rammet privat. Vi har et langsiktig arbeid foran oss. Det er allikevel bestemt at vi skal drive valgkamp, så får vi evaluere på nytt etter valget. Mange nye medlemmer har blitt med oss, og vi skal fortsatt være landets viktigste ungdomsorganisasjon, sa AUF-leder Eskil Pedersen før ytterligere flere roser ble delt ut i Stjørdals gater.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Glad for støtten

Leder i AUF i Stjørdal, Jan Berge, satte stor pris på at Eskil la turen innom Torget.

 

–  Nå er det nok med 12 år borgerlig styre i Stjørdal. De greier ikke løfte noen ungdomssaker, og skolen med PPT-tjenesten er slett ingen styrke for denne blokka. Eldreomsorgen svikter også. Vi er forberedt på en tøff valgkamp, sier Berge som går i 10.klasse ved Halsen Ungdomsskole. Han sier det var Hell-saken med havneforslaget i 2009 som fikk han engasjert i politikk.

 

–  Det handler om å sette økologi like høyt som økonomi. Jeg ser dette med logistikk er et forslag som kan generere arbeidsplasser, men med ei havn på Hell vil en eventuell forurensning i sjøen her drive ut fjorden med elvevannet og gjøre stor skade. Dette er uansett et komplisert spørsmål.

 

–  Kjernesaker for AUF i Stjørdal nå før valget?

–  Skole og omsorg engasjerer oss sterkt. Hvorfor løser vi ikke utfordringene i skolen på lavere trinn før de kommer til PPT-tjenesten. Vi må få mere tilrettelagt undervisning og skolen må tilføres mere ressurser i form av blant annet voksentetthet.

 

–  Du går på en nyrenovert Halsen Ungdomsskole og Stokkan fremstår helt ny, får ikke skole nok penger?

–  Vi må legge vekt på innhold i skolen. Det er der fremtiden skapes. Kommunen er i sterk vekst og utvikling og har tydelig voksesmerter på flere hold. Nå er det viktig at folk benytter sin stemmerett, og lokalvalgene mener vi er like viktige som stortingsvalgene, sier AUF-leder i Stjørdal Jan Berge.

 

Følger med sine egne

19-åringen Hanne Nestø Ness, som er styremedlem i Stjørdal AUF, og nestleder i AUF sitt fylkesstyre i Nord-Trøndelag er for tiden snart sju uker etter hendelsene på Utøya under rekonvalesent og opptrening ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Hun mistet sin bestevenninne, født på samme dag i Namsos, Lene Maria Bergum (19) som var sekretær i Stjørdal AUF, og Hanne ble selv hardt skuddskadet på Utøya. Meråker AUF sin leder Kristoffer Nicolaysen, gikk på håndballinja ved Meråker Videregående skole og ble rammet ved sin deltakelse på Utøya. I dag bor han i Verdal. Aleksander Aas Eriksen mistet livet i tragedien, også han fra Meråker med verv i AUF.

 

–        Det er klart at dette er noe som følger oss tett på kroppen fortsatt. Vi er derimot fast bestemt på å arbeide videre med det vi står for og har tro på. De demokratiske prinsippene skal ingen ta fra oss selv om noen av de lokale AUF-erne kanskje har det tøft om dagen, sier lokallagsleder Jan Berge i Stjørdal AUF. Koordineringen av valgfremstøt lokalt skjer delvis i koordinering med moderpartiet Arbeiderpartiet for de lokale AUF medlemmene i Stjørdal og Meråker.  

 

 


Les forrige sak:
Bedre tilbud til gravide

  Poliklinikken vil være bemannet med jordmor som er spesialist i […]

Close