4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Inviterer til bokforedrag

– Et entusiastisk møte med sentrale deler av norsk kulturarv

Her er litt av bokomslaget til det nye og femte bindet i bokverket «Handverk i det nordenfjeldske». Bindet handler om håndverk fra Stjørdalen og Neadalen. Foto: Stjørdal Museum Værnes

Stjørdal museum Værnes inviterer til foredrag om Jon Suuls nyeste bind i bokverket «Handverk i det Nordenfjeldske».

– I mer enn 30 år har Jon Suul arbeidet med bokverket «Handverk i det Nordenfjeldske». I januar kom bind fem i serien som omhandler handverk fra Stjørdalen og Neadalen, skriver Stjørdal museum Værnes i en pressemelding.

Foredraget holdes onsdag kl. 19:00 i auditoriet i Ole Vig videregående skole. Museumet skriver det er åpent for alle, men varsler om begrenset antall plasser på grunn av smittevernregler.

I foredraget skal forfatteren ta med lytterne i en reise i det rike og omfattende håndverket i Stjørdalen.

– Jeg vil gi en innsikt i de gamle handverkerne som sto for produksjonen av innbo, løsøre og redskaper. Gjennom denne kunnskapen forvandles gjenstandene til noe levende, noe langt mer enn historieløst interiør, sier Suul til Stjørdal museum Værnes.

Suul var i mange år direktør for Norsk Kulturminnefond, og har tidligere arbeidet som sjefsarkitekt ved Direktoratet for naturforvaltning og som assisterende riksantikvar. Museumet beskriver han som en samler og en formidler.

Les forrige sak:
Diesel lekket på aggregatet

Statens vegvesen kontrollerte elleve kjøretøy natt til onsdag

Close