10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Et kinderegg til boligeierne

 

De nye støtteordningene ble lansert mandag 13. mai, i forbindelse med en pressekonferanse hjemme hos olje- og energiminister Ola Borten Moe. Her foretok BoligEnøk, som er eid av GLAVA®, en befaring for å identifisere de mest effektive energitiltakene i ministerboligen.

Nettopp energirådgivning er en sentral del av de nye støtteordningene fra Enova: Du kan få inntil 5000 kroner i støtte for en energivurdering av boligen din, tilsvarende den Ola Borten Moe nå har fått. Velger du å oppgradere boligen i tråd med tiltaksplanen fra energirådgiveren, kan du i neste runde motta støtte på opptil 125.000 kroner.

– Man kan jo alltid ønske seg enda bedre intensiver, men jeg mener dette er tilstrekkelig til at mange vil oppgradere boligene sine. Det er på mange måter et kinderegg for huseieren: Du sparer penger på strømregningen, samtidig som boligen blir mer komfortabel. Dette er noe de fleste av oss i utgangspunktet ønsker oss, og nå får du altså økonomisk bistand for å gjøre oppgraderingen, sier Jon Karlsen og legger til:

– I GLAVA® har vi i årevis jobbet for å gjøre norske boliger mer energieffektive. Det handler i stor grad om å ta vare på energien i boligen. Slik vi ser det, er det langt bedre med én kilowattime spart enn én produsert.
 

Klar til innsats

I Norge er det mulig å spare energi tilsvarende 16-20 Alta-kraftverk ved å forbedre eksisterende boliger.

– Sånn sett er det liten tvil om at det er riktig av Enova å legge til rette med gode intensiver. Det kommer også samfunnet til gode, fastslår Jon Karlsen.

GLAVA-eide BoligEnøk har kurset hundrevis av håndverkere i enøk-rehabilitering, og disse står nå klare for å hjelpe norske huseiere med å identifisere effektive energitiltak. BoligEnøk kurser håndverkere på oppdrag av Enova/Lavenergiprogrammet, etter å ha vunnet en anbudskonkurranse tidligere i år. 
 

 

FAKTA

Nye støtteordninger

Dette kan du som boligeier få støtte til fra Enova:

Les forrige sak:
Ja vi elsker spekeskinke

  95 prosent av det norske folk spiser spekeskinke først og […]

Close