10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Et skikkelig godt MUS-år

Storøvelse bidro til rekordår – nå skal de flytte

HELT NY PLASS: Fredrik Holmen og MUS er på flyttefot, og neste sommer er planen å være installert på det nye næringsarealet på Evja. HELT NY PLASS: Fredrik Holmen og MUS er på flyttefot, og neste sommer er planen å være installert på det nye næringsarealet på Evja.

Maskinutleie Stjørdal (MUS) omsatte for 29 millioner kroner i 2018, nesten ti millioner kroner mer enn året før. Nå forbereder MUS flytting til langt større lokaliteter.

Grunnen til rekordomsetningen i 2018 skyldes blant annet at utleiefirmaet fikk en stor ordre av Forsvaret under NATO-øvelsen i fjor høst.

– Trekker vi ut avtalen med Forsvaret, lå vi likevel rundt tre millioner kroner høyere enn året før. Samtidig som vi opplevde økning i oppdragsmengden, gikk også investeringene opp, sier Fredrik Holmen, eier og daglig leder av MUS.

Firmaet leier ut verktøy, gjerder, toaletter, vogner og mye annet til både private, organisasjoner og firmaer. VM i rallycross er årlig et av de viktigste arrangementene de er involverte i.

Trange forhold

For fire år siden flyttet de seks ansatte fra det gamle bygget på tomten som Fides i dag holder til, til Havnekrysset, hvor MUS disponerer en tomt på seks mål.

– Det er ikke reelt ettersom Turbuss1 disponerer en del av tomten. Vi har det trangt, og for mange oppleves det som rotete. Vi ser frem til å flytte til en ny tomt på ti mål, som på mange måter er ideell for oss. Driften blir mye enklere, sier Holmen.

Den nye tomten blir liggende like ved der hvor Obs Bygg skal flytte til på Evja. I tillegg til betraktelig større uteareal blir det også satt opp et bygg med en grunnflate på 2.500 kvadratmeter, som skal romme både butikkarealer, vaskehall og verksted. Trolig blir det også satt opp en kantine.

Etablerer faghus

I butikkarealet blir det plass til to til tre leietagere, som vil få felles inngang og areal med MUS.

– Arealet vil dermed fremstå helhetlig, men vi bli delt opp etter behov. Jeg kan ikke si hvem som flytter inn, men kontraktene vil bli signert ganske raskt. Det jeg kan si er at de opererer i samme bransje men i andre fag. På den måten etablerer vi et faghus, sier Holmen.

Tomten i seg selv er egentlig for stor for utleiefirmaet, men Holmen & co tenker langsiktig.

– Jeg ønsker ikke å flytte en gang til. Vi får plass til å vokse, og bygget vi skal sette opp er plassert slik at det kan utvides hvis det blir nødvendig.

Har folk som hjelper seg

Hva prosjektet vil koste, kan ikke Holmen å si noe konkret om.

– Jeg vet ikke hva det vil koste, men det er større summer enn det jeg er vant med. Jeg er redd for å gjøre feil, derfor har jeg folk som hjelper meg i byggeprosessen. Dessuten ønsker jeg å holde fokus på driften, men jeg deltar selvsagt i selve prosessene, sier han.

Nå er det like før selve byggingen tar til.

– Vi har vært i møter med kommunen, og planen er at vi skal starte med grunnarbeidet etter sommeren og være ferdig støpt til jul. Innflytting vil skje på sensommeren neste år, sier Holmen

 

Les forrige sak:
Keeper Pia Bylund Andersson (fra venstre), sammen med målscorerne i 8-delsfinalen Tuva Søraunet, Dina Olafsdottir, Tiril Aksethø Røkke og Alma Almestad. (Foto: Privat)
Fjorårsvinnerne fosser videre

Fram-jenter i støtet

Close