23 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

– Et stort steg for oss

Langøra Kaffebrenneri har inngått avtale med Coop

VELSMAKENDE KAFFE: - Nå er vi inne i en årstid der det smaker ekstra godt med kaffe, sier Renate Aune hos Langøra Kaffebrenneri. VELSMAKENDE KAFFE: – Nå er vi inne i en årstid der det smaker ekstra godt med kaffe, sier Renate Aune hos Langøra Kaffebrenneri.

– For oss er det et stort steg å komme inn i dagligvarehandelen når vi nå kan selge vår kaffe gjennom Coop, sier Renate Aune hos Langøra Kaffebrenneri.

– Vi setter veldig stor pris på tilliten som Coop har vist oss som lokal leverandør, sier Renate Aune og forteller om en hektisk høst.

– Det er alltid en spennende prosess å velge julekaffe etter å ha smakt på et 20-talls forskjellige sorter. Valget denne gang falt på brasiliansk kaffe fra gården Pé De Cedro som ligger i Minas Gerais midt i Brasil; tradisjonelt det området i Brasil som har produsert mest kaffe, sier Aune.

Julekaffen fra Langøra Kaffebrenneri blir å finne i butikkhyllene hos Coop.
Julekaffen fra Langøra Kaffebrenneri blir å finne i butikkhyllene hos Coop.

Hun forteller at gården er sertifisert av BSCA (Brazilian Speciality Coffee Association). Det garanterer en etisk produksjon i alle ledd. Det betyr at alle som bidrar får sin betaling.

– Langøra Kaffebrenneri er opptatt av å ha god sporbarhet på sine produkter. Pé De Cedro bruker kaffebønnen Red Bourbon som er delvis bærtørket i 1000 – 1250 meters høyde. Pé De Cedro er dessuten en fløyelsmyk kaffe som er fyldig, søt og balansert med smak av nøtter, moden frukt og sjokolade. Den er perfekt for lange frokoster i mørketiden eller etter et smakfullt julemåltid, sier Renate Aune.

Les forrige sak:
Her ved Einangsmoen, like øst for Forra bru, starter nå byggingen av en ny kontrollplass.
Nå kommer det ny kontrollplass

Området ved Einangsmoen skal være ferdig til årsskiftet

Close