11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Et energisk ja-menneske

|| Kari Marie Løkholm Hognes omtaler seg som ung, litt barnslig og leken. Hun trives kjempegodt sammen med unger og ungdommer, og ikke minst engasjerte mennesker i alle aldre.||

Hun snakker mye, flirer mye, og «yes´er» mye. 43-åringen er engasjert i det meste. Sagatun-revyen, Landsskytterstevnet, Rosenborg fotballskole, Nybrott og naturligvis arbeidsplassen sin, Hegra Sparebank. Felles for det aller meste er at fru Hognes har med en gutt i en eller annen aktivitet som krever foreldremedvirkning og da sier frostingen fra Hognesaunet alltid ja.

Shoppingvennen Runa (5)

For det er alltid en gutt som er med på noe fra familien Hognes. Kari er den eneste jenta i familien. mannen Ivar og fem sønner i alderen 7 til 29.

– Eldstemann er jo egentlig ikke min, men er min likevel da. Vegard har vært i livet mitt siden han var seks, forteller mamma Hognes.

Og som ikke det var nok. Nettopp Vegard, som bor i nabohuset, har fire gutter, så i storfamilien Hognes er det ti gutter, svigerdatteren Katrine og Kari.

– Når jeg får jenteabstinens går jeg til verdens søteste lille Runa i nabohuset. Hun er fem år, og da tar vi en tur på Torgkvartalet og shopper litt kjoler og jenteting. Den turen avsluttes bestandig med rosa is.

Coop Storlien artikkelnivå

Engasjement i morsmelka

Født og oppvokst på Frosta med mamma og pappa som var engasjert i alt. Det er der det kommer fra tror Kari.

– Pappa har vært med på det meste på Frosta og fått kulturprisen. Broren min er kåret til årets helgelending, og mamma har stekt tusenvis av vafler til alle anledninger, forteller hun. Sistnevnte vaffelekspert er nå hennes «reddende engel» i en hverdag som av og til blir for hektisk til og med for tidsoptimisten fra Hognesaunet.

– Mamma bor på Hell, så hver gang jeg ser at jeg ikke rekker hjem akkurat når jeg trodde jeg skulle klare det sender jeg ei tekstmelding til henne. Hun er et unikum.

Politiker som misliker intriger

Kari Løkholm Hognes strør om seg med superlativer og rosende ord. Problemer finnes ikke, – heller ikke vanskelige mennesker.

– Jeg omgir meg bare med gode, positive mennesker. Tenk deg alle de flotte menneskene jeg får møte overalt hvor jeg er med og engasjerer meg. Det er helt fantastisk, sier hun, og ramser opp seniorforumet og Rotary som hun snart skal ha Vipps-kveld for, Lions-damene hun var konferansier for, politikere uavhengig av partitilhørighet, Blink-veteranene og G16-laget til Stjørdals-Blink som sørget for en strålende gjennomført fotballskole.

– Og Sagatun-gjengen, og ikke minst «karan» i Landsskytterstevnet og de herlige kollegene mine i Hegra Sparebank.

– Så er du også politiker i Venstre. Hvordan kan en snill og positiv og evig optimistisk dame som deg få til noe i kampen om makta?

– Jeg er snill og god og misliker spillet og intrigene. Jeg har lyst til å få vår fantastiske by til å bli enda bedre. Noen må være godhjerta i politikken også vet du, sier hun og flirer godt igjen.

– Jeg har en enorm evne til å overse det negative, og har bestandig fokus på det positive og det som er mulig å få til. Så er det viktig å feire, ha fokus på det man får til. Lykkes mann ikke 100 prosent, men bare 80, så er det viktig å feire de 80 prosentene, og ikke ha fokus på de 20 man ikke fikk til. Feir alt som feires kan, alt jo blir jo mye artigere da.

Aldri mer alene

Supersosial, superglad og superengasjert.

– Er du supermamma og like positiv og optimistisk til alle guttene i livet ditt også?

– Jeg håper jeg klarer å formidle noe av det til dem. Målet mitt er å ta de på fersken når de gjør noe bra, og håper jeg lykkes ganske ofte med det. Når de ser den positive energien til mammaen sin så håper jeg de tar med seg noe av den.

Kari er håndballtrener, lagleder, fotballmamma og selvsagt klassekontakt.

– Så godt jeg kan forsøker jeg å være med alle de fire guttene som nå bor hjemme på ett eller annet.

– Er du noen gang alene?

– Huff, det forsøkte jeg en gang. For et par uker siden var Ivar på 12-timers nattskift og guttene lå over hos mormor. Det skal jeg ikke prøve igjen. Jeg gikk en tur til nabodama og satt på terrassen der og skravlet.

Fast lading

Energien er til stede 24/7 nesten. Men bare nesten, for det finnes et tidspunkt da til og med fru Hognes roer ned.

– De som har meg på Snap vet at jeg ligger på lading om fredagskveldene. Da tar jeg på meg ullsokkene og ullstilongsen og legger meg på sofaen. Ett glass øl og jeg sovner ganske så fort.

– Når er du ferdigladet da?

– Lørdagene er det enten håndballkamper, dalførecuper, dugnader eller noe sånt, så da er det full fart igjen.

Kari Løkholm Hognes forstår at noen synes at det blir vel mye energi og engasjement, men hun forstår ikke hvordan det hadde vært uten personer som engasjerer seg.

– Samfunnet trenger noen sånne. Tenk deg hvor trist det hadde vært for ungene om ikke «englene» som på frivillig basis er trenere, lagledere, eller annet innenfor kultur og idrett. Samfunnet hadde vært fattigere om vi ikke hadde hatt typer som Ole Myrbekk.

Engasjerte forbilder

Løkholm Hognes ble ansatt i Hegra Sparebank den dagen Kimen ble åpnet, – 21. august i 2015. Uten bankerfaring, men antakelig med noen personlige egenskaper som arbeidsgiveren fant ut at de ville ha nytte av.

– Jeg våkner hver morgen og gleder meg til en ny arbeidsdag. Fantastiske kolleger og verdens beste sjef i Kjersti Simmons som er min nærmeste overordnede. Jeg setter stor pris på å få mulighet til å være med på utviklingen her.

– Du snakker varmt om mange. Hvem er forbildet ditt?

– Det er mange og er situasjonsbetinget. Mannen min som holder ut med meg, som er høyt og lavt og overalt sier hun og ler.

– Mamma er et forbilde for hennes evne til å sette andre foran seg selv. Og for å nevne noen andre: Ole Myrbekk for det engasjementet han viser i voksen alder. Bjørn Morten Mathisen, som er trener for gutter 2006-laget i Stjørdals-Blink hvor sønnen min spiller, har et enormt engasjement. Og alle andre som i større eller mindre grad gjør en innsats.

– Sier du noen ganger nei til å være med på noe?

Hun tenker seg om.

– Jeg prøvde det ett år også, men det er jeg nok ikke spesielt god på. Men jeg har blitt litt flinkere til å sortere. Jeg har dessverre bare 24 timer i døgnet jeg også.

 

Les forrige sak:
||
Ny fiber skal sørge for 20 resultater i sekundet

Nylig ble Landsskytterstevnet (LS) 2018 og Cyberforsvaret enige om hvordan fiberen […]

Close