-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Etablerer nytt råd: – Noe vi har savnet

Politistasjonssjef Kjetil Ravlo (f.v), malvikordfører Trond Hoseth, nestkommanderende i Malvik Heimevernsområde Jan Inge Kaspersen og politikontakt Ragnhild Vik. (Foto: Malvik kommune)

Torsdag gjennomførte Malvik kommune beredskapsråd i Bruket kulturhus med en rekke offentlige og private beredskapsaktører fra nærområdet.

– Beredskapsråd er noe vi har savnet i Malvik kommune en stund, og jeg er veldig glad for å konstatere at rådet er re-etablert, sier beredskapsrådgiver Ole Christian Iversen i Malvik kommune.

Beredskapsråd er et organ som blant annet har til hensikt å samle ulike beredskapsaktører for gjensidig erfaringsutveksling, deling av informasjon og samarbeid på tvers av virksomheter.

Overkant av 20 personer deltok på torsdagens samling, og fra kommunen stilte flere representanter fra kommunens kriseledelse pluss virksomheter som vannverk, kommunalteknikk og IT.

Felles situasjonsforståelse

Brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen innledet fra Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS om brannordningen og brannberedskapen, mens politistasjonssjef Kjetil Ravlo fra politiet i Værnesregionen med politikontakt Ragnhild Vik orienterte om lokalt politiarbeid.

Videre deltok også representanter fra Malvik Røde Kos, Norsk Folkehjelp Stjørdal, Sivilforsvaret, Heimevernet, beredskapsrådgiver fra Trondheim kommune og representant fra Statsforvalteren i Trøndelag.

Beredskapsrådet lyttet interessert til brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumssveen, som orienterte om brannordningen og brannberedskapen i Malvik. (Foto: Malvik kommune)

– Det er viktig og nyttig at alle offentlige og private aktører som jobber med sikkerhet og beredskap møtes. Slik får vi anledning til å dele informasjon og erfaringer, og etablere felles situasjonsforståelse, forklarte Iversen og fortsatte:

– Det har faktisk også en egenverdi at aktørene kjenner hverandres ansikter når alarmen går og en skal håndtere større eller mindre hendelser.

Les forrige sak:
Siste koronastatus: Fremdeles smitte i regionen

Close