8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Ett nytt smittetilfelle

To skoler i henholdsvis karantene og ventekarantene

Koronavirus illustrasjon (Foto: Timusu/Pixabay)

To skoler i henholdsvis karantene og ventekarantene.

– Alle ansatte og elever ved Sveberg skole er satt i karantene, og flere elever og ansatte ved Hommelvik ungdomsskole i ventekarantene etter at en ansatt med flere funksjoner ved Sveberg skole har testet positivt på koronavirus, skriver Malvik kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Dette medfører at alle elever ved Sveberg skole settes i umiddelbar karantene, og må forbli i karantene fram til det foreligger en negativ test tatt tidligst tirsdag 15. juni.

– Foreldre og familie til både elever og ansatte settes umiddelbart i ventekarantene, og må være i ventekarantene frem til at barnet eller den ansatte har fått bekreftet negativ test, skriver kommunen, som legger til rette for massetesting av elever og ansatte, og det oppfordres til snarlig testing for å avklare omfanget av smitte.

– I tillegg har Hommelvik ungdomsskole satt 106 elever og 15 ansatte, ved 9. trinn i ventekarantene, i påvente av negativ test for elev ved 9. trinn. Alle i ventekarantene kan ta test så raskt som mulig. Etter negativt prøvesvar opphører ventekarantenen, skriver kommunen i pressmeldingen.

Malvik kommune har utvidet testkapasiteten, og tester utover ettermiddagen i dag, torsdag.

Oppfølging av smittede i Stjørdal

Tre personer som er smittet av Covid-19 får oppfølging, det opplyser Stjørdal kommune på sine hjemmesider torsdag ettermiddag.

En nærkontakt av en smittet er satt i karantene, og det er så langt gjennomført totalt 27 tester torsdag.

Les forrige sak:
Stjørdaling overtar styringen av helikopterselskap

- Jeg er takknemlig for tilliten fra styret

Close