-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Etter brannhendelsen søndag varsles det om brannfare flere steder

– Er du i tvil, la vær

(Foto: Paal Larsen)

Stjørdal kommune gikk tirsdag 29. desember ut med varsel om brannfare på grunn av tørt gress.

– I forbindelse med brannen i Hegra søndag kveld, så vi at gnister fra brannen antente vegetasjon i terrenget rundt brannstedet, opplyser brannsjef Bjørn Rønning.

Flere gressbranner

Etter hendelsen søndag varsler SBRT nå at flere områder i Stjørdal lider av tørr vegetasjon og tørt gress. Brannvesenet har også rykket ut til flere gressbranner antent av fyrverkeri i løpet av julen.

– Stjørdal kommune jobber hardt med å opprettholde beredskapen i en krevende tid. Uvettig bruk av fyrverkeri som forårsaker gress og krattbrann krever at vi må samle personell på tvers av kohorter, forklares han videre.

Dette vil være en belastning for beredskapen de på ingen måte trenger nå. Skulle det oppstå flere branntilfeller, vil de ikke ha bemanning nok til å rykke ut.

– Færre utrykninger vil bidra til at vi heller ikke utsetter oss for smitte, og kan opprettholde beredskapen framover, sier han.

– Er du i tvil, la vær

Deres budskap til kommunens innbyggerne er derfor klar:

– Vi oppfordre dere til å tenke dere godt om før dere eventuelt sender opp fyrverkeri som kan forårsake brann. Er du i tvil, la det være, presiserer Rønning.

I forebyggendeforskriften står det:

«Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokket.»

Videre ønsker de alle en fin og sikker nyttårsmarkering.

Lite nedbør og vind

Etter brannhendelsen i Hegra søndag, ble de vitne til at også vegetasjonen raskt tok fyr. Dette mener de er bekymringsverdig ved at nyttårsfeiringen nå står for tur.

– Vi er bekymret. Vi har sett på værvarslet og det meldes ikke noe nedbør. Dette betyr at det vil tørke enda mer, forklarer brannsjefen.

Imidlertid ønsker de ikke gå ut med forbud, men i stedet anmode folk til å bruke fornuft.

– Senest i går ble det sendt opp fyrverkeri ved Ole Vig videregående skole, som hadde medført gressbrann. Vi håper folk nå tenker risikovurdering, sier han avslutningsvis.

Les forrige sak:
Marta Forbord og Anne Rømo Rolfseng selger i forbindelse med jul mange hundre julebrød og sirupskaker fra utsalget hos G. Johnsen i Stjørdal.
Har solgt syv sorter i 120 år

G. Johnsen bakeri selger hvert år mange hundre julebrød

Close