0 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Etter en krevende periode kan han nå se fremover: – Vi har en del ideer

Daglig leder ved Rypetoppen Adventurepark, Eirik Lerberg, er glad for at de nå kan senke skuldrene og se fremover. Daglig leder ved Rypetoppen Adventurepark, Eirik Lerberg, er glad for at de nå kan senke skuldrene og se fremover.

Det har vært et krevende og uvanlig år for Rypetoppen Adventurepark i Teveldalen, til tross for et høyt antall besøkende også i år. Nå skal de bruke lavsesongen til videre utvikling.

– Året har som i fjor vært preget av usikkerhet, men samlet sett har det gått veldig fint, sier daglig leder Eirik Lerberg.

De siste 18 månedene har parken, som mange andre, måttet forholde seg til flere regelendringer. Dette har for bransjen vært krevende både for drift, ansatte og gjester.

–  Det ble en del avbestillinger i starten, og vi endte året 2020 med å ikke få så mye besøk som vi først hadde håpet på. I år ble det også en dårlig start, men så kom fellesferien og da fløy billettene ut, forklarer Lerberg.

Gjengen på Rypetoppen merket at det var stor interesse for billetter i sommer, og på nett var det nesten utplukket.

– Det var rift om billetter i tre uker, og i løpet av sommeren har vi hatt veldig mange gjester, som førte til at det til slutt ble et godt resultat. Nå har det begynt å roe seg litt, og det hele ser mer normalt ut, sier han videre.

Over 20.000 besøkende

I løpet av sommeren i fjor vil Lerberg anslå at de trolig hadde nærmere 20.000 besøkende i klatreparken, som hadde sammenheng med at flere prioriterte norgesferie.

– Jeg tipper vi hadde så mange besøkende fra mai til oktober, og i år tror jeg vi hadde minst fem tusen flere klatrende gjester i løpet av de tre sommermånedene, forklarer han.

Selv om det begynner å gå mot roligere tider for de ansatte i Rypetoppen, går de mot en fullpakket høstferie med flere gjester.

– Det pleier vanligvis å være en del folk her i høstferien. De kommer gjerne i større grupper i helger, men også utover høsten. Flere av disse er vi blitt godt kjent med, da de gjerne kommer tilbake, sier Lerberg videre.

Rom for utvikling

Etter en lang sesong for de ansatte, jobbes det nå med klargjøring til vintersesongen hvor noe av målet etter en lengre pandemiperiode er planlegging av sesongen 2022.

– På grunn av uforutsette ting som vi har måtte forholde oss til, som endringer i regler og slikt, har vi ikke fått like god tid til å fokusere på de vanlige tingene. Dette ønsker vi å få til nå, forklarer Lerberg.

Ifølge lederen er det ikke bare driften som skal fungere, utvikling og vedlikehold er også viktig.

– Vi har en del ideer og har satt av midler til å satse på flere områder, og kanskje blir det bygget noe nytt også, men dette har vi ikke helt spikret enda. Det vi vet er at det må gjøres før snøen kommer, sier Lerberg.

Les forrige sak:
Rådyr døde etter påkjørsel

Close