6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Etter ni måneder i jobben har han løst flere vanskelige saker

– Jeg er glad for tilliten jeg har blitt vist, sier Endre Skjervø

I løpet av ni måneder har Endre Skjervø fått mye på plass på Frosta. I løpet av ni måneder har Endre Skjervø fått mye på plass på Frosta.

Endre Skjervø har nådd tre av målene han satte seg som kommunedirektør på Frosta. To brysomme problemfloker ble løst og kommuneledelsen omorganisert.

Den nye kommunedirektøren satte seg i sjefsstolen i kommunehuset på Frosta 20. juli i fjor.

– Jeg har blitt tatt svært godt imot, og har fått stor tillit av de ansatte i kommunen og kommunestyret, sier han.

Da han startet i jobben var Kinsarvika og Frosta Brygge to bom fastlåste saker hvor kommunale feil hadde skapt problemkomplekser det ikke fantes noe kart å gå etter for å finne en riktig retning.

Etter ni måneder med Endre Skjervø som kommunedirektør kan «løst» stemples på begge sakene.

Den reviderte reguleringsplanen for Frosta Brygge vil gi en lovlig utbygging. Nå vil det bli opp til utbyggerne Vidar Riseth og Terje Viken.

Krevende og komplisert

– Det har vært krevende og komplisert. Men det var viktig og helt nødvendig å få løst de to sakene. Jeg er svært glad for at vi klarte å komme frem til løsningene, sier Skjervø.

Kinsarvika ble løst med forlik med 600.000 kroner utbetalt fra kommunen. Frosta Brygge ble løst med Statsforvalter Frank Jenssen blant et dusin personer ved forhandlingsbordet. Løsningen ble revidert reguleringsplan alle involverte godtok.

Samtidig har Endre Skjervø ledet full omorganisering av toppledelsen i Frosta kommune. Det tok det kun tre måneder å få vedtatt.

Ny ledelse i kommunen

– Etter å ha lest en rapport fra næringslivet og vært kommunedirektør en måneds tid, skjønte jeg at Frosta kommune trengte ny ledelse, sier Skjervø.

Uløste saker bare lå der. Tilbakemeldingene fra de næringsdrivende var slik at her burde noe skje, og det så raskt som mulig. Nå har det skjedd – i rekordtempo.

I oktober i fjor ble alle kommuneansatte med personalansvar samlet. Beskjeden fra kommunedirektøren var at Frosta kommune trengte bedre ledelse, og bedre koordinering.

De ansatte fikk frist til å uttale seg innen noen dager før julaften. Ingen tok voldsomt til motmæle, og i slutten av januar ble ny ledelse vedtatt av kommunestyret.

18. mai vil den første nyansatte kommunalsjefen starte i jobben. I august vil to til begynne i nye sjefsjobber.

Så alle i øynene

Kommunedirektøren startet med å møte de ansatte. Han har sett alle i øynene, og fått tilbakemeldinger han sier har vært svært viktige.

– Jeg er glad for tilliten jeg har blitt vist. Lokalpolitikerne, de ansatte og hovedtillitsvalgte skal ha mye ros for samarbeidet i forbindelse med omorganiseringen. Vi har fått det til sammen, sier han.

– Du kan bruke bildet at vi har vasket trappa, og fjernet det som lå der og sperret for å gå videre. Nå skal den nye ledergruppen ta fatt, og kommunen skal få mer strategisk ledelse. Involvering og koordinering vil bli viktig for alle ansatte i Frosta kommune, og for tjenestene til frostingene, sier Skjervø.

Et neste stort prosjekt vil bli nytt kommunehus.

– I økonomiplanperioden 2022 – 2026 vil det bli en viktig sak. Nytt kommunehus er viktig og nødvendig, og det må vi løse, men vi må bruke litt tid på å finne ut hvordan, sier kommunedirektøren på Frosta.

Vil samarbeide

En samarbeidsavtale om byggesaker vil Frosta nå inngå med Stjørdal kommune.

– Mitt syn er at å samarbeide med nabokommuner om tjenester er det beste tiltaket for at en liten kommune kan bestå som egen, sier Skjervø.

– Nå vil vi samarbeide om byggesaker med Stjørdal. Da vil et større fagmiljø håndtere sakene. Det vil for en liten kommune være vanskelig å ha ansatte slik at alle oppgaver kan håndteres godt og riktig, legger han til.

Samarbeidet mellom kommunene Malvik, Tydal, Selbu, Meråker, Stjørdal og Frosta i Værnesregionen vil han være med på å utvikle.

– Det vil gi bedre tjenester til innbyggerne i regionen, og bedre saksbehandling, sier kommunedirektøren.

Med ny ledergruppe ansatt vil hans andre år i Frosta kommune starte med å lede ny måte å drive de kommunale virksomhetene på. Oppgavene er mange, og de må løses innenfor det kommuneøkonomien vil tåle.

Les forrige sak:
Dømt for å ha befølt to søskenbarn

Må også betale 120.000 kroner i oppreisning

Close