16 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Etterforsker Meråker

 

Det melder Trønder-Avisa.

Bakgrunnen er en anmodning om etterforskning i saken fra oppsisjonspartiene i kommunestyret, ledet av Venstres Egil Haugbjørg fredag i forrige uke.

 

– Vi oppfatter anmodningen som en anmeldelse og har bestemt oss for å opprette sak. Etterforskningen blir lagt til vårt økoteam, sier påtaleleder Sigbjørn Bjerkem til t-a.no.

Det startet ifølge avisa da formannskapet med ordfører Bård Langsåvold inngikk en opsjonsavtale med entreprenøren Jon Petter Hernes i 2007. Hernes gjorde krav på opsjonen i januar i år. I en pressemelding fra kommunen kan det forstås som han også er en viktig bidragsyter i næringsutvikling og velgjører ved utbygging av kunstgressbane og alpinanlegg i kommunen. Opposisjonsleder Egil Haugbjørg har karakterisert den politisk-administrative handlemåten som «i beste fall kameraderi, i verste fall reinhekla korrupsjon».

 

Opposisjonen mener også at rådmann Henrik Vinje eller de gjenværende formannskapsmedlemmene fra januar 2007, med ordfører Bård Langsåvold i spissen, ikke har fulgt reglene for god forretningsskikk.Ifølge Bjerkem vil politiet både se på eventuelle fullmaktsbrudd fra administrasjonen, politikernes rolle og forholdet til entreprenøren. Politikerne det ifølge avisa dreier seg om er ordfører Bård Langsåvold (Ap), varaordfører Bjørn Aasvold (Sp) og kommunestyremedlem Elin Benberg Ap).

Les forrige sak:
Mektig Leirfall biografi

  Forfatteren øser av en unik rikdom på kilder som er […]

Close