0 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Etterlyser bilder av barndomshjemmet

Gunvald Wærnes (83) vokste opp i «steinkjerka» i Torgvegen i Stjørdal

FORAN BARNDOMSHJEMMET: Gunvald Wærnes (83) etterlyser gamle bilder av «steinkjerka». Et litt spesielt hus i Torgvegen midt i Stjørdal sentrum. FORAN BARNDOMSHJEMMET: Gunvald Wærnes (83) etterlyser gamle bilder av «steinkjerka». Et litt spesielt hus i Torgvegen midt i Stjørdal sentrum.

Gunvald Wærnes har gode barndomsminner fra huset som mange kjenner under navnet «steinkjerka». Nå spør Wærnes om noen kan ha gamle bilder av barndomshjemmet.

På sykkelturer i Stjørdal sentrum passerer Gunvald Wærnes (83) nesten daglig bygget i Torgvegen som han en gang bodde i sammen med foreldre og søsken. I barndomsårene ble Wærnes godt kjent med bygget som mange kalte «steinkjerka».

– Den gangen vi leide her hadde huset en fasong som kunne ligne et kirkebygg, det skyldtes nok både vinkel på tak og øvrig arkitektur. Dette var ingen kirke, men et helt vanlig bolighus, forklarer Gunvald Wærnes, som hadde kort vei til Blinkbanen der både fotball, friidrett og skøyteløp om vinteren var populære aktiviteter for unge gutter.

«Steinkjerka» har endret seg mye siden da Wærnes løp rundt i sentrum på barneføtter. Bygningen er ombygd og påbygd i ettertid, men nå etterlyser han originale bilder av bygget slik det en gang var.

– Ta gjerne kontakt hvis noen har «bevisene» på at huset lignet på ei kirke, sier Gunvald Wærnes. Han nevner samtidig at det var variert forretningsdrift i første etasje gjennom flere år, blant annet med salg av elektriske artikler og møbler. Det var i en tid før dette at familien Wærnes bodde i huset.

Les forrige sak:
I kveld skal Blink-guttene opp på hesten igjen

- Det er mange som ser ut til å være i form

Close