10 °C Stjørdal, NO
29/05/2020

Europas beste røyevann

2000 forhåndsborete hull. Det er hva arrangøren Brekken IL har å tilby de 541 fiskesugne deltakerne under Haugatjønna Isfiskefestival. Resten er opp til hver og enkelt om de klarer å få opp rekordrøya.

Folk kommer fra alle kanter av landet for å få med seg den årlige fiskekonkurransen. Rykte om usedvanlig pen røye har gått land og strand rundt i mange tiår. Og det er kun i denne 3 timers lange konkurransen som folk tilgang til dette vannet. Ellers i året er det kun matfiske i anledning bryllup og andre store anledninger som gjelder.
Men i dag står fjellbygda øst for Røros sammen for å fylle opp reisekassa til Brekken IL. Og folk biter på villig vekk.
Isfiske festivalen er minst like mye moro som det er en  fiskekonkurranse. Der finnes isfiskere av alle typer, familier, konkurransefiskere, storfiskere og folk som tar det helt piano. En sosial happening som skjer hvert år på lørdagen i palmehelga.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

En som storkoser seg på isen er Kai Daniel Korsmo fra Hell. Han har med seg både mor Ruth og dattera Viktoria Korsmo Røddesnes. Isfiske med 3 generasjoner. Dette er tredje gang de har deltar på isfiskefestivalen. Og har planer om å fortsette hvert bidige år.
– Vi har alltid fått kilosfisk her, gliser Kai Daniel. Så også i år. Dattera Viktoria viser stolt fram sin nye pers. en vakker rød røye på 1,38 kg.
Viktoria liker og fiske og gleder seg hvert år til festivalen. -Man blir glad av å fiske, selv om man ikke får noe, forteller hun med et stort smil. Hun fisker mye forskjellig rundt omkring i Trøndelag. Har fått torsk på 6 kg og Laks på 4 kg.
Isfiske for henne handler om å få lokket fisken fram til hullet. – Det er veldig spennende og jeg ble litt nervøs når jeg kjente hvor tung denne fisken var. Heldigvis fikk jeg den opp.

Etter 3 timers vanvittig fiske er seansen over. En fornøyd speker som hele tiden har holdt isfiskerne orientert kan konstatere at årets fangst ble hele 159 kg fordelt på 269 fisk.
Gjett om folk kommer til neste år!

Vinnerne på Haugatjønna

Senior
Størst fangst: Emil Bakken, Rendalen 8 fisk, 6,3 kg
Størst Fisk: Naima Ness Måntrøen, Alvdal og Andreas Pettersen, Trondheim begge på 1,78 kg.

Junior
Størst fangst: Naima Ness Måntrøen, Alvdal 2 fisk, 2,5 kg

Les forrige sak:
Fidel Castro og han geriljakamerater inntok Havanna 1. januar 1959 og utfordret tidlig innenlandske og amerikanske interesser som fort begynte å tenke på hvordan de skulle bli kvitt han. Invasjonen i Grisebukta 15. april 1961 var et slikt forsøk.
Det skjer i april 1961

April 1961 opprinner med lysere kvelder, hestehov, blåveis og telehiv. Før […]

Close