9 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Evigung superstjerne på Kimen-scenen

|| Få norske artister kan vise til en karriere som Inger Lise Rypdal. Torsdag i neste uke er hun den store stjernen under seniorenes kulturfestival i Kimen.||

49 år siden hun slo gjennom for fullt mener Inger Lise Rypdal at sangstemmen er bedre enn noensinne.

– Stemmen er jo en muskel og jo mer du bruker den jo sterkere blir den, sier Inger Lise Rypdal. 66-åringen, som runder pensjonistalderen i 67, har absolutt ikke trappet ned. Snarere tvert i mot.

– Akkurat nå jobber jeg med «Vi elsker ABBA» som er et stort prosjekt. Siden 2010 har jeg vært involvert i ekstremt mye, og mange store ting, sier Inger Lise Rypdal.

I tillegg til Abba-showet har hun vært på turné med sitt eget show «Fra Toten til nå», og ikke minst har hun vært med i «Hver gang vi møtes» på TV2.

Coop Storlien artikkelnivå

– Hver gang vi møtes var veldig spesielt ettersom det ga meg muligheten til å treffe et nytt publikum.

Ønskekonsert

«Alle» husker «Romeo og Julie» og «Fru Johnsen» som var hennes to første store slagere i Norge. Året var 1968, men låtene holder seg fortsatt, og de vil garantert bli å høre fra scenen i Kimen torsdag.

– Jeg har fått en del innspill på hva publikum ønsker seg, så det blir et variert utvalg fra min karriere, sier Inger Lise Rypdal, som kommer til Stjørdal med sitt eget band bestående av Trond Kleven, Mats Grønner og sin egen sønn Marius Rypdal.

Ydmyk storstjerne

Den svært så spreke og ungdommelige 66-åringen gleder seg til å besøke Stjørdal og Metusalemfestivalen, som er navnet på kulturfestivalen for seniorer. Hun er nysgjerrig på Kimen kulturhus og gleder seg til å komme til Trøndelag igjen. For hun har selvsagt vært her tidligere.

– Jeg har vel stort sett spilt alle steder her i landet. Når jeg var i Stjørdal sist husker jeg ikke helt, men jeg har vært i Trøndelag mange ganger også de siste årene, sier en ydmyk Rypdal.

– Ut fra det jeg har hørt er denne konserten kommet opp som en følge av at mange ønsket å høre meg, og det setter jeg utrolig stor pris på.

Fullstappede kulturdager

I tillegg til Inger Lise Rypdal og hennes band vil festforestillingen torsdag kveld også bli fylt av humor. Trioen Kveli, Rånes og Bremseth med lånkbyggen Harald Morten Bremseth kommer til å bli både synlig og hørbare. Alt skal bindes sammen av konferansier Viggo Valle.

Men kulturfestivalen starter allerede på formiddagen torsdag. Åpningsforestillingen blir et spektakulært danseshow, med musikkinnslag og besøk av selveste «Ole Vig». Deretter blir det et svært så innholdsrikt program med flere timer fylt av ulike kulturelle opplevelser. Det blir gjenhør med Nora Brockstedts slagere, det blir kunstomvisning, foredrag om eldre jernalder, blueskonsert med Daniel Røssing og konsert med de store stemmene til Stine Mari Langstrand og Anne Birgitte Bouwhuis Røkke.

Åpent hus fredag

Kulturfestivalen for seniorer fortsetter også fredag da det blir en vrimledag i Kimen der alle dører åpnes og alle rom fylles med kultur. Da blir det aktiviteter og utstillinger med seniororganisasjoner og kulturelle innslag med seniorgrupper fra Stjørdal. For alle interesserte er det mulig å kjøpe seg billett til hele torsdagen fylt av kulturelle opplevelser, men også bare til festforestillingen med Inger Lise Rypdal i spissen. Fredagens aktiviteter er gratis for alle. 

Les forrige sak:
||
Stjørdal i regionalt samarbeid med nabobyene nordover

  Torsdag vil ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal og hans kolleger […]

Close