2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Extra god påske

|| Butikksjef Erling Ervik kan smile bredt etter tidenes butikkpåske for Coop-butikken i Meråker.||

Det var en strålende påske, og ved Extra-butikken i Meråker ble den ekstra strålende.

 

– Kjempepåske. På fem dager passerte vi over to millioner kroner i netto omsetning, sier butikksjef Erling Ervik ved Extra i Meråker.

Innbyggertallet i Meråker fordobles, og vel så det, i Meråker under påsken, og det nyter bygdas butikker godt av. Det i kombinasjon med bedre utvalg og lavere priser gjør at Extra-butikken kunne bokføre tidenes påske.

– For Coop i Meråker er dette påskerekord med cirka 20 prosent, sier Ervik. Onsdag før skjærtorsdag ble den aller beste dagen med 450.000 kroner i omsetning uten moms. Det var fem hektiske butikkdager fra lørdag før palmesøndag til og med påskeaften for Ervik og hans mannskap.

– Det er sånn det skal være, men jeg må virkelig få skryte av de ansatte som var på jobb, sier butikksjefen som selv var sykmeldt under deler av påskehandelen. 

Butikkene i Meråker hadde åpent på alle hverdager i påska, men Ervik hadde gjerne sett at de kunne hatt åpent enda mer. 

– Kommunen må søke Fylkesmannen om å få bli «turistkommune». Da kunne vi hatt åpent også på helligdagene.

– Er det interessant for Extra Meråker?

– Jeg personlig synes iallfall det er interessant, men foreløpig er ikke det en aktuell sak, sier Erling Ervik.

Han styrer en butikk som har vært «ny» i litt over et halvår. Veksten har vært bra for Extra, sammenlignet med Prix´en som var tidligere. 

– Fra åpningsdagen 14. september i fjor og ut året hadde vi en omsetningsøkning på 14 prosent. I og med at prisnivået er lavere i Extra enn Prix er den reelle økningen enda litt høyere. Og så langt i 2018 viser det seg at denne veksten holder seg bra, sier Erling Ervik. 

Les forrige sak:
||
Landbruksministeren besøker Frosta

I dag får Viken Østre Gartneri på Frosta storfint besøk av […]

Close