10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Få søknader kan føre til bemanningskutt. Nå håper de å snu trenden: – Vi har et bra omdømme

Den videregående skolen opplever færre søkere ved årets skolestart enn i tidligere år

Guri Fornes Drop (t.v.) og Jannicke Indergaard Kvigne håper flere vil begynne ved skolen i høst. Guri Fornes Drop (t.v.) og Jannicke Indergaard Kvigne håper flere vil begynne ved skolen i høst.

Aglo videregående skole opplever færre søkere ved årets skolestart enn i tidligere år.

– Vi hadde gjerne kunne tenkt oss flere elever i år. Med 220 elever på skolen har vi et komfortabelt nivå, men det er noen færre i år, sier Guri Fornes Drop, inspektør ved Aglo videregående skole.

Hun mener det er flere årsaker til at antall søknader er redusert i 2021.

– Det er mindre årskull lokalt, og færre flerspråklige elever ettersom det har kommet færre flyktninger til Stjørdal den siste tiden, sier Drop.

– Bra omdømme

Nå håper skolen at flere vil vurdere en elevplass hos dem, og i forrige uke annonserte de etter elever både på bygg og anlegg, tømrer, salg, service og reiseliv, teknologi- og industrifag, industriteknologi og påbyggingskurs for å få generell studiekompetanse. Skolen tilbyr blant annet i tillegg helse- og oppvekstfag, studier som barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider og håndverk, design og produktutvikling.

– Akkurat i dag startet det opp tre nye, men vi kunne tenkt oss enda 20-25 flere elever ved skolen, sier hun.

Aglo videregående skole er en privat videregående skole, men finansieringen skjer gjennom statlige tilskudd basert på elevantallet og ikke skolepenger. Derfor kan et lavere elevtall få konsekvenser på sikt.

– Vi har mange gode medarbeidere som vil gjerne beholde, sier Drop.

Aglo er i trøndersk målestokk en relativ liten videregående skole. Det mener Drop og avdelingsleder Jannicke Indergaard Kvigne ved salg, service og reiseliv er et viktig poeng.

– Vi har et bra omdømme, og mener vi er flinke til å se hele personen. Forholdene er mindre, det oppleves tryggere og det er lettere finne sin plass, sier de.

Generell studiekompetanse

Lederne ved skolen vil gjerne trekke frem ett tilbud som de håper flere vil benytte seg av.

– Vi har et tilbud som vi kaller 23/5-kurset. Det er for personer som er over 23 år og har fem års dokumentert arbeids- og/eller omsorgserfaring. Frivillig arbeid og skolegang regnes også inn her. Mange av dem som er aktuelle søkere, trodde kanskje ikke i tenårene at skolen var noe for dem. Nå er de motiverte for å studere, og med dette tilbudet kan de få generell studiekompetanse og søke seg inn på en høyskole, sier Drop.

Kvigne mener mange bør benytte muligheten i kjølvannet av pandemien.

– Mange har i løpet av det siste halvannet året blitt permittert eller oppsagt, men gjennom 23/5-kurset har de muligheter til å få generell studiekompetanse som gir anledning til videre studier, sier hun.

Les forrige sak:
I Fosslibekken er det aktuelt med tiltak som terskler og dammer der det er steinsatt som rassikring. Foto: Anette Fossmo
Disse tiltakene vil kommunen iverksette for å bevare naturen

Legger frem plan til politisk behandling

Close