5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Faarahøgda – en naturperle

IL Aasguten har merket og tilrettelagt flotte turstier

Her ved trimkassen tok vi vår rast og vår niste, før vi skrev våre navn i trimboka. Her var det en flott utsikt over Hammervatnet. Her ved trimkassen tok vi vår rast og vår niste, før vi skrev våre navn i trimboka. Her var det en flott utsikt over Hammervatnet.

IL Aasguten har merket og tilrettelagt en hel rekke med turstier. Her er det litt å velge i, både for de sprekeste, til de som kun ønsker en fin tur i naturen.

Slike tiltak som flere idrettslag står for fortjener en stor honnør. Dette blir kun gjort på dugnad, og det eneste som ønskes av oss som bruker stiene, er at vi skriver våre navn i trimkassene som står rundt om.

Stien Faarahøgda starter helt i ytterenden av Hammervatnet, like etter Hoplatunnelen.
Stien Faarahøgda starter helt i ytterenden av Hammervatnet, like etter Hoplatunnelen.

Denne gangen tok vi stien Aasguten har kalt Faarahøgda. Denne stien starter helt i utgangen av Hoplatunnelen på «Frostasida». Her er det også ordnet med en super parkering som er godt merket. Stien er veldig godt merket, den er også mye brukt, så den er godt synbar. Vi startet etter en idyllisk vei, som vi antar må være en gammel ferdselsvei. Denne følger vi til vi krysser Frostaveien igjen, og fortsetter etter både traktorveier og etter skogssti.

Stien går flere steder i tett granskog med et yrende fugleliv.
Stien går flere steder i tett granskog med et yrende fugleliv.

Vi tok vår rast ved trimkassen, hvor vi hadde en flott utsikt mot Hammervatnet. Skogen var full av fuglesang, og vi fikk kortvarige besøk av både svart-trost og noen meiser. Dagen var varm så vi tok en lengre rast i solskinnet før vi fortsatte nedover mot Hammervatnet igjen. Her passerte vi noen flotte hytteeiendommer før vi igjen var på Frostaveien.

Stien Faarahøgda er en rundtur på sånn rundt regnet fire kilometer, og har du dårlig tid, eller vil få ut litt ekstra svette, så gjør du nok runden på under en time. Vi hadde god tid, og satt lenge og koste oss ved trimkassen, med utsikt mot deler av Åsen og Hammervatnet. Så hvor lang tid vi brukte på runden, ja det er uten interesse.

Les forrige sak:
Spesialist på små hus bygger stor stall

- Så lenge jeg er frisk og i vigør er det jo artig

Close