13 °C Stjørdal, NO
05/06/2020

Fagerhaug fikk besøk fra Ringve

Engasjerte elever klar for produksjon av sine spesialinstrumenter. Fv. Inger Blåsmo fra Ringve, sammen med Kasper, Martin og Andreas som er spente på hva som skal skje.
Volvo XC60-020620-mobil
Volvo XC40-020620-mobil

 

Ringve museum reiser nå ut til alle barneskoler i Stjørdal for å lage instrumenter og musikk. Her er det gjenbruk, håndverk og i tillegg blir det musikk av det. Tiltaket engasjerte elevene som trivdes i selskap med folk fra Ringve.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

For mange var Ringve museum noe fremment og det ble derfor gitt en liten orientering om museet. Første oppgave elevene ble testet i var deres kunnskap om forskjellige instrumentgrupper. Her viste elevene at kunnskapsnivået var godt.

Hva er Ringve?
Ringve er Norges spesialmuseum for musikk og musikkinstrumenter sammen med Rockheim. Museet befinner seg på en lystgård fra 1700-tallet på Lade i Trondheim. Sommerstid kommer besøkende til gården for å oppleve spillende omvisere og en vandring gjennom musikkhistorier i en helt spesiell atmosfære. Ringves samlinger har alt fra italienske fioliner fra 1600-tallet til hodeskalletrommer fra Tibet.

Instrumentverksted på turné
Tiltaket ble tatt ut som en del av DKS Nord-Trøndelag i skoleåret 10-11. I fire uker reiser to formidlere med musikkutdanning fra Barnas Ringve ut til alle barneskolene i Nord-Trøndelag. Formålet er å lære alle 5.-7. klassinger om musikkinstrumenttyper – hva de heter, hvor de kommer fra og vise hvordan de klinger -gjennom både kjente og ukjente musikkeksempel. I tillegg lærer barna å lage sine egne instrument av enkle materialer, som til og med kanskje er materialer noen har kastet. Avslutningsvis spiller alle barna kjente sanger på instrumentene de selv har laget.

Positivt
Det spesielle med denne turneen er at barna har så stor medvirkning i både utform­ing av eget instrument, og sa­mspill. Barna lærer å bruker hendene i tillegg til musikalitet –  og får dermed nærkontakt med  kunsten og kreativiteten fra begynnelse til slutt.

Les forrige sak:
Lene Fundaunet vil starte i ny stilling ved Veiledningssenteret.
Håper å starte selvhjelpsgrupper

  Veiledningssenteret for pårørende i samarbeid med Mental Helse har gjennomført […]

Close