7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Familiekontakter samlet

Wenche Øien, Wenche Heimholdt Isachsen - nasjonal koordinator, Gunn Kristin Støver - koordinator i Stjørdal og leder av Frisk-gården, Bodil Myhr.


Home-Start familiekontakter har vært samlet i Stjørdal til en konferanse der deltakerne fikk oppfølging og påfyll av impulser til videre innsats blant foreldre som trenger støtte i en problematisk hverdag.

Familiekontakter fra Mo i Rana, Steinkjer, Stjørdal og Trondheim har vært samlet til en konferanse på Quality Airport Hotel Værnes. Samlingen var ment som et inspirasjonstiltak og påfyll av faglig kunnskap. Samlingen ble åpnet av ordfører Johan Arnt Elverum, noe som viser at familiekontaktene betyr mye for deltakernes kommuner. Forsamlingen ble også ønsket velkommen til Stjørdal av nasjonal koordinator i Home-Start Wenche Heimholt Isachsen.

Innhold

De 43 familiekontaktene som deltok fikk en gjennomgang av tema som var svært relevante for den kontakten de har ved å være i kontakt med barneforeldre. Som foreleser ved konferansen hadde de sikret seg lederen av Frisk-gården på Skatval, Bodil Myhr. Hun hadde fokus rettet mot mestring  – å hente det beste av seg selv og andre der hun fokuserte på at som familiekontakt er det viktig å gi seg selv påfyll i hverdagen slik at en har overskudd til å gi noe til andre. Hun ga meget gode beskrivelser på hvordan ”Helsegryta” kan fylles både for deltakerne og de familier som besøkes. Derfor var det en utrolig oppmerksom forsamling som sugde til seg de tips Bodil Myhr kom med.

Coop Storlien artikkelnivå

Kommentarer fra ­deltakere

Anne Mari Haugen har vært familiekontakt siden oppstart i 2001. Når hun selv kom flyttende til Stjørdal merket hun at det ikke var lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Behovet for å ha noen å snakke med var så absolutt til stede. Når hun nå i flere år har deltatt som familiekontakt, har dette vært en svært positiv erfaring for henne. Hun har bare glede av å besøke småbarnsfamilier, og det har blitt mange familier i løpet av disse 9 årene. Vi regner med at den trivelige damen nærmest har vært som en bestemor for barna.Den yngste familiekontakten i Stjørdal er 26 år. Sandra Xiomara Perez, har bodd i Stjørdal i mange år. For henne har det vært viktig å kunne bry seg om andre personer. Selv mener hun at dette arbeidet er svært givende. Når du får se at de som jeg har kontakt med setter pris på det jeg gjør, varmer det godt.

Leder

Gunn Kristin Støver er daglig opptatt av arbeidet i Home-Start familiekontakt. Til SN forteller hun at det stadig er behov for flere familiekontakter og nytt kurs starter til våren. Dette er et ulønnet arbeid som gir veldig mye tilbake i form av følelsen av å utrette noe for andre mennesker. Denne følelsen kan ikke måles i penger. Hvis andre skulle være interessert i å starte som familiekontakt, kan de ta kontakt på mob.918 74 688- email:home.start@stjordal.kommune.no

Les forrige sak:
USAs ambassadør Barry B. White satte stor pris på å besøke Hell station og syntes det var spennende med en EM-runde i rallycross ”up in the hills”. Her er en flankert av ordfører Johan Arnt Elverum og rådmann Kjell Fosse.
USAs ambassadør Besøkte Hell Station

  I måneden etter at han i fjor fikk vite at […]

Close