17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Fant nøkkelen til suksess

– Jeg har bestandig likt å arbeide og tjene mine egne penger

I 22 år har Morten Nilsen drevet sin egen virksomhet. I 22 år har Morten Nilsen drevet sin egen virksomhet.

Vi låser dørene og sikrer oss på stadig nye måter. Lås og Montørservice har vært lokale spesialister på dette i 22 år.

Morten Nilsen er gründer og eier av Stjørdals eneste lås- og brannsikringsbedrift. Lås og Montørservice har hatt en jevn og positiv utvikling hvert år siden starten i 1997, og i dag har firmaet åtte ansatte og omsetningen for 2019 forventes å bli knappe ti millioner.
I begynnelsen var det nøkler og låssylindere som det ble satset på, men etter hvert har brannalarmer og sikringsarbeid i private og offentlige bygninger blitt en betydelig del av arbeidsmengden.

En telefon endret alt

Som mange andre som starter sin egen bedrift er Morten Nilsen en typisk gründer.
– Jeg har bestandig likt å arbeide og tjene mine egne penger, og jeg var ikke mer enn 13 år da jeg begynte som avisbud. Hver morgen fram til jeg var 18 gikk jeg med avisa før skolestart. Etterpå var jeg fjøsavløser i noen år. Allsidighet og evnen til å prøve noe nytt er gode egenskaper å ha når man skal skaffe seg jobber, sier Morten Nilsen.
Etter perioden som avløser drev han gård i Åsen, men temmelig snart ringte telefonen med henvendelsen som bokstavelig talt åpnet nye dører.
– Det var fra et firma i Trondheim som hadde behov for arbeidskraft og dermed var jeg i gang med å lære meg kunsten å slipe nøkler og reparere låssylindre. Den telefonen ble starten på min karriere som låsesmed. Etter seks år med pendling til Trondheim, bestemte jeg meg for å starte en egen bedrift her i Stjørdal, sier Nilsen.

Brannvarsling

Fortsatt er lås og beslag en betydelig del av Lås og Montørservice.
– Men da jeg startet for meg selv i 1997 ville jeg også satse på brannvarslingsanlegg i landbruksbygg. Først og fremst der det var dyrehold. Senere kom samme behovet i større boliger og kontorbygg. Egne teknikere ble skolert for formålet og i dag kommer cirka 40 prosent av vår omsetning fra brannalarmer og brannsikringer, sier gründeren.

Komplette løsninger

Sikring av store bygg på alle mulige måter har blitt en stadig større del av virksomheten.
– En komplett løsning inneholder blant annet brannvarsling, adgangskontroll, porttelefon, løsninger for rømning og dørautomatikk. Det er særlig i nye borettslag og sameier, og i offentlige bygg vi kommer inn i bildet. Nye krav gjør at vi også må følge med i utviklingen og holde oss orientert om all ny teknologi, og skolering av meg selv og våre ansatte får høy prioritet for å kunne være med på den rivende utviklingen vi ser her i Stjørdal, understreker Morten Nilsen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

PÅ PLASS I BUTIKKEN: Rikard Stenseth (t.v.) betjener butikken til Lås og Montørservice på Sjøsiden. Daglig leder Morten Nilsen (t.h.) var den som etablerte bedriften for 22 år siden.
PÅ PLASS I BUTIKKEN: Rikard Stenseth (t.v.) betjener butikken til Lås og Montørservice på Sjøsiden. Daglig leder Morten Nilsen (t.h.) var den som etablerte bedriften for 22 år siden.

Lås og Montørservice er eneste bedrift i Stjørdal innenfor sitt fagfelt, men det betyr ikke at de er enerådende.
– Nei, det er vi ikke. Det kunne vært behagelig det, men det finnes flere firma i Trondheims-området som driver med det samme. Konkurransen er hard, men vi klarer oss godt. Takket være flinke medarbeidere som jobber ute i felten, har vi fått et godt renommé i bransjen og det gjør at jeg kan ta meg av det administrative inne på kontoret. Anbud, oppfølging og vanlig kontorarbeid tar mye tid og vi må være ajour på dette feltet også, slik at alt fungerer som det skal.

Jakta er hellig

Det å være gründer og bedriftsleder er ytterst sjelden en sju-åtte timers jobb hver dag. Morten Nilsens arbeidsdager blir ofte lange og mange, men elgjakta prioriteres.
– Da får firma være firma noen dager. Samholdet i jaktlaget og spenningen får meg til å glemme alt som har med brannsikring og lås å gjøre og det er helt nødvendig for meg å koble av på denne måten.
– Det blir kanskje mange og lange arbeidsdager ellers i året?
– Ja, det blir det. Å drive et forholdsvis lite firma krever sin mann men heldigvis har jeg en forståelsesfull samboer, som også bidrar på kontoret og i annet forefallende arbeid. Vi drar lasset godt sammen og når resultatene på bunnlinjen er tilfredsstillende, så er det godt å se at det nytter å satse helt fra bunnen av også, sånn som jeg har gjort.

Les forrige sak:
Stjørdals-Blink-guttene jubler etter seier mot danske Brabrand i 8-delsfinalen i B-sluttspillet. (Foto: Privat)
Internasjonal motstand for håndballgutter

Kjemper om topplass i B-sluttspillet i Partille Cup

Close