11 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Fant sitt paradis på Frosta

Ekteparet Harald og Karin Breivikås stortrives på Øra bobilcamp

BOBIL-PARADIS: Bobil-entusiastene Harald og Karin Breivikås fra Steinkjer stortrives på Øra bobilcamp nordvest på Frosta. BOBIL-PARADIS: Bobil-entusiastene Harald og Karin Breivikås fra Steinkjer stortrives på Øra bobilcamp nordvest på Frosta.

Med bobilen kan de reise hvor de vil, men de foretrekker å campe på Øra bobilcamp. Med hjemmeadresse Steinkjer, kjører ekteparet Breivikås gjerne til fjæra ved Tautra-moloen på Frosta.

De har kjørt bobil til Spania og Portugal, og besøkt mange steder i eget land, men da Øra bobilcamp åpnet i 2015 fant de sin favorittplass. Bobilparkeringen benyttes store deler av sommerhalvåret.

– Vi bor i leilighet på Jektbyen ved sjøkanten i Steinkjer. Begge er vi oppvokst ved sjø og fjord, og kanskje var det derfor vi falt for denne plassen rett ved sjøkanten her på Frosta, sier Karin Breivikås (72) og Harald Breivikås (73). Paret har pyntet bobilplassen med blomsterpotter, klipt de viltvoksende bjørketrærne og lagt ny plen utenfor bobilen. Langs sjøkanten høres lyder fra tjeld og ærfugl. I denne tiden brummer traktorer på åkrene, og fra stedet skimtes øya Tautra i nord over Svaet.

HUS PÅ HJUL: Bobilen, en 2017 modell Rapido, er innredet med komplette fasiliteter for en mobil ferie.
HUS PÅ HJUL: Bobilen, en 2017 modell Rapido, er innredet med komplette fasiliteter for en mobil ferie.
Heller Frosta enn Spania

– Hvorfor den korte kjøreturen fra Steinkjer ut til Frosta?

– Akkurat nå skylder vi litt på koronaen og egentlig med rette.  Vi er nemlig invitert med nedover til Spania, men vil ikke ta noen sjanser i forhold til å bli syke på en slik tur. Vi synes det er best å bli «hjemme» og vi stortrives her på Frosta. Stedet har vi alt vi trenger i nærheten som grønnsaksutsalg, kafeen på Klostergården og butikk i sentrum på Alstad. Utenfor bilen setter vi gjerne opp en enkel levegg mot trekk fra fjorden. Blir tiden lang, er det kort vei til en kjøretur på Fosen eller andre steder i Midt-Norge, sier paret Harald og Karin.

For bobilturister på tur, og det har blitt mange av dem denne sommeren, har Øra bobilcamp de fleste fasiliteter. Campingen har tømmestasjon, toaletter og fellesrom. Stedet utvikles for hvert år, og har nå et 30-talls plasser.

– Vi har alt vi trenger i bilen; både toalett, dusj og kjøkken i tillegg til TV tilkoblet en parabol fra Canal Digital, sier Harald og viser frem innredningen med et behagelig soverom bak og en nedfellbar seng oppe i taket fremme. Sjåførsetet kan dreies 360 grader; slik blir det enkelt å spille noen parti med kortstokken eller holde en sosial prat de to i mellom. Kjøleskap hører selvfølgelig også med i en bobil. Den hvite Rapido 2017-modellen har blitt en favoritt.

LUNT: Med en lett levegg mot fjorden blir det lunt på Øra-campen.
LUNT: Med en lett levegg mot fjorden blir det lunt på Øra-campen.
Har hatt seks bobiler

– Vi har hatt seks ulike bobiler, men gikk ned i størrelse da vi synes forrige bil ble for ruvende. Denne Rapidoen er en drøm å kjøre, sier Harald Breivikås, som også er en MC-entusiast. For ikke å glemme gamle kunster på to hjul, har han med seg en «sparkemoped» i bilen. En grei farkost for kortere distanser. Karin må tenne en røyk. Hun vinker på fotografen for å vise et nytt trivselsverk.

– Kom hit og se på rota mi. Den har jeg funnet i fjæra og dekorert med blomster. Her ved inngangen har vi et stort traktordekk som blomsterbed. Vi har funnet vårt lille paradis her ute, men vi eier ikke plassen. Det kan godt komme en ny bobil og «okkupere» vår lille oase. Når det blir ledig er vi på plass igjen, ler Karin Breivikås, og skryter av vertskapet som driver stedet. Som Elvis-fan har hun sammen med ektemannen besøkt Graceland i USA, men den gang uten bobil.

Med en kortreist norgesferie under avvikling takker vi for visitten og en trivelig prat på Øra bobilcamp. Et tips for folk med bobil kan være å besøke nettstedet Bobilplassen.no.

Les forrige sak:
LAGET SINE EGNE JOBBER: Monica Sivertsen og Terje Svenning har laget sine egne drømmearbeidsplasser. Så langt har starten til Skatval Catering vært hakket bedre enn de kunne håpe på.
Knallstart for Skatval Catering

Monica Sivertsen og Terje Svenning laget sin egen arbeidsplass

Close