9 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Får 100.000 for å gjøre språket bedre

Skal lære byråkratene å skrive bedre

Stjørdal, Selbu, Tydal, Frosta og Meråker i samarbeidet Værnesregionen og Malvik kommune får til sammen 100 000 kroner i støtte fra KS, som deler ut én million kroner til språkarbeid. Aldri før har så mange kommuner og fylkeskommuner satset på klart språk. (Illustrasjonsfoto: BLY ) Stjørdal, Selbu, Tydal, Frosta og Meråker i samarbeidet Værnesregionen og Malvik kommune får til sammen 100 000 kroner i støtte fra KS, som deler ut én million kroner til språkarbeid. Aldri før har så mange kommuner og fylkeskommuner satset på klart språk. (Illustrasjonsfoto: BLY )

Kommunene i Værnesregionen får 100.000 kroner for å gjøre det offentlige språket bedre.

Det er Kommunenes Sentralforbund (KS) som blar opp 100.000 kroner til kommunene Stjørdal, Selbu, Tydal, Frosta, Meråker og Malvik. Totalt deler KS ut en million kroner til språkarbeid. Støtten skal blant annet gå til skrivekurs, brukertesting og forbedring av brev, skjemaer og nettekster. Flere skal også jobbe med klart språk i digitale tjenester.

Aldri tidligere har så mange kommuner og fylkeskommuner satset på klart språk som nå, og det er et veldig viktig arbeid i følge KS.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Én av tre sliter med å forstå offentlig informasjon. Derfor har KS en satsing på klart språk i kommunesektoren, og nærmere 200 kommuner og fylkeskommuner er i gang.

– Stadig flere kommuner og fylkeskommuner ser verdien av klarspråksarbeid. Den byråkratiske skrivestilen har vært preget av tunge formuleringer og smitte fra kompliserte lovtekster. Dette er et demokratisk problem, men kan i verste fall også medføre at folk ikke får de tjenestene de har behov for. Klarspråk handler om å sette seg i lesernes sted og skrive så folk forstår, sier områdedirektør i KS, Kristin Weidemann Wieland.

Les forrige sak:
STJERNENE OG SJEFEN: Rolf Daling (t.v.) og Martin Kråkenes skal opptre foran mange hundre tilskuere på torsdag. Sammen med Kulturafestivalens pappa, Frode Aune, har de forberedt seg godt.
Stjerner på verdens gladeste festival

I morgen er det parade, utendørskonsert, rullestol-rallycross og dansegalla

Close