3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Får fart på «gofotan» for 15. gang

|| Brynjar Dahlø (nærmest) og resten av gofotkomiteen og spillemennene vil sørge for ei helg fylt med sang, musikk og danseglede. (Arkivfoto)||

– Vi regner med mye folk i år også. Det er ikke noe forhåndssalg av billetter, men vi har en viss peiling ut fra hvor mange som har bestilt hotellrom. De siste årene har det brukt å være 400-500 mennesker til stede på alle arrangementene, så vi håper minst på det samme i år.

Det sier trekkspiller og gofotgeneral Brynjar Dahlø fra Selbu.

Han er en gammeldansveteran, i likhet med mange av de andre som står på scenen i Hell Amfi fredag kveld, lørdag formiddag og lørdag kveld.

– Totalt ni orkestre er med i år. Blant annet har vi fått med oss Jhohans igjen. De spiller både fredag kveld og under konserten på dagtid lørdag, sier Dahlø.

I tillegg til Jhohans sørger disse orkestrene for taktfast musikk i timesvis: Ole Bjarnes, Happy Skvett, Elvetuns, Selbu Toradergruppe, Odd Arne Halaas, P. A. Røstad orkester, Arnsteins og Tømmerdalens.

«Gofotfestivalen» er en festival fylt med tradisjoner. Det gjør at suksessopplegget fra tidligere år følges også i år. I tillegg til musikk, sang og dans, betyr det også et par gjeve priser. Den ene går til årets dansepar, som velges ut blant publikum og som går til et par som danser masse og viser stor danseglede gjennom helga.

Den andre prisen er «Gofotfestivalens gammeldanspris». Det er også en tradisjon, men vinneren i år bryter litt med tradisjonene.

– Dette er en pris som stort sett har gått til frontfigurer, men i år beveger vi oss bak i kompet. Årets pris går til en kar som har vært med og spilt i 53 år, og som spiller i sju forskjellige orkestre for tiden. Det er Reidar Kulset fra Selbu som får denne prisen, og han blir å høre fra scenen både sammen med Ole Bjarnes og Selbu Toradergruppe, sier Brynjar Dahlø.

Les forrige sak:
||
Sandvik fortsetter som leder

 Årsmeldingen som ble lagt fram for årsmøtet i Stjørdal Arbeiderlag viser […]

Close