1 °C Stjordal, NO
28/01/2020

Får grønnsakene levert på døra

– Vi tilbyr et matkassekonsept som er annerledes

FALLER I SMAK: Gustav Myraune (t.v.) og ti andre ansatte kjører hver uke ut hundrevis av matkasser i Trøndelag, blant annet til Martin og Andrea Steinert på Vikhammer. FALLER I SMAK: Gustav Myraune (t.v.) og ti andre ansatte kjører hver uke ut hundrevis av matkasser i Trøndelag, blant annet til Martin og Andrea Steinert på Vikhammer.

Ekteparet Andrea og Martin Steinert fra Vikhammer får hver eneste uke levert en kasse med Frosta-grønnsaker på døren. De lovpriser ordningen.

– Vi har nesten vært med siden bedriften ble startet, etter å ha forsøkt andre matkasser tidligere. Vi er opptatte av gode råvarer, og tillegg til grønnsaker bestiller vi også brød, honning, egg og kjøtt i samme forsendelse, forteller de.

Det tyske ekteparet bodde tidligere i California, hvor de benyttet seg av en matkasseordning.

– Liker mat fra bunnen

Da de flyttet til Norge for fem-seks år siden forsøkte de andre matkasseleverandører først, men endte opp med Rågo fra Frosta.

– Vi liker å lage mat fra bunnen av, og de råvarene vi får levert på døren har mye lengre holdbarhet enn grønnsaker man kjøper i butikken. Det er billigere å handle i butikken, men kvaliteten er ikke like god, sier Martin Steinert.

Ekteparet fremhever også kundeservicen.

– Vi klagde en gang, og fikk kjapt en mail med beklagelse og fikk erstattet varene. Det vitner om kvalitet, sier Andrea Steinert.

1500 kunder

På trappen utenfor eneboligen på Vikhammer står en fornøyd daglig leder i Rågo og lytter til komplimentene. Familien Steinert er bare en av 1500 kunder som hver eller annenhver uke får levert en grønnsakskasse på døra.

– Grunnen til at vi har lyktes er at vi har et bra konsept. Vi tilbyr et matkassekonsept som er annerledes, blant annet uten ferdige oppskrifter som du må bruke. Dessuten har vi en kasse hvor kunden selv bestemmer innholdet, og man trenger ikke bestille en kasse hver uke. De fleste velger annenhver, sier Gustav Myraune, som sammen med kona Hanne driver Rågo.

Lokalmat på døren

Mens Steinert velger en kasse hvor de selv skreddersyr innholdet via en nettløsning, velger mange andre å la Rågo bestemme innholdet ut i fra sesongvariasjoner. Kundene kan velge om de vil ha en liten, medium eller stor kasse.

– En annen grunn til at vi har lyktes er at vi tilbyr lokalmat på døren, det er det ikke andre som gjør, sier Myraune, og ramser opp brød fra Stjørdal, kjøtt fra Steinkjer og honning, egg og grønnsaker fra Frosta.

I tillegg til å dyrke mange grønnsaker hjemme på gården Myraune, har Rågo avtaler med 15-20 andre grønnsaksprodusenter på Frosta.

– I dag har vi mellom 60 og 65 varelinjer, men vi jobber hele tiden med å utvide sortimentet og utvikle konseptet. Blant annet tilbyr vi nå røkt laks, i tillegg til honning, brød, egg og kjøtt, sier han. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SKAL VOKSE VIDERE: Gustav Myraune og Rågo har et mål om å vokse opp til 3000 kunder i løpet av et par år.
SKAL VOKSE VIDERE: Gustav Myraune og Rågo har et mål om å vokse opp til 3000 kunder i løpet av et par år.
Skal bli dobbelt så stor

Rågo presenterte seg under Matfestivalen i Trondheim i 2014, og kapret da sine første 50 kunder som noen uker senere fikk levert de første kassene på døren. Siden har det tatt helt av, og nå mottar 1500 kunder på strekningen Melhus/Buvika til Steinkjer sine varer fra Frosta.

– Vi har ansatt en selger, og vårt mål er å bli dobbelt så stor i løpet av et par år, sier Myraune.

Fra å starte i det små har bedriften i dag elleve ansatte som pakker og frakter grønnsakene ut til kundene.

– Vi sysselsetter til sammen sju årsverk, og omsatte i fjor for rundt sju millioner kroner. Vi hadde et driftsmessig overskudd i 2018, men fikk røde tall etter avskrivninger. Dette året regner vi med å komme på den riktige siden, sier han.

Les forrige sak:
STORINNSATS: Hans Ragnar Rønsberg og de andre frivillige legger ned en enorm dugnadsinnsats for å vedlikeholde og oppgradere Hersjøhytta.
Turhytte inn i en ny tid

Har brukt over 160.000 på å oppgradere populær hytte

Close